Feeder automation in Middle East Technical University medium voltage distrubution systems
Orta Doğu Teknik Üniversitesi orta gerilim sisteminde fider otomasyonu
- Tez No: 35522
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMET ERKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fider Otomasyonu, Fiber Optik Kablo, Uzaktan Kumanda, Uzak Uç Birim, Feeder Automation, Fiber Optic Cable, Remote Control, Remote Terminal Unit
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
öz ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORTA GERİLİM SİSTEMİNDE FİDER OTOMASYONU SUNAY, Çağlar Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. İsmet ERKMEN Şubat, 1994, 134 Sayfa Son on yıldır dağıtım sistemlerinde otomasyon ve veri toplama sistemleri üzerine artan sayıda çalışmalar yapılagelmektedir. Bu yeni yaklaşım daha güvenilir olmakla birlikte ekonomik olarak da daha uygundur. Artık yeni dağıtım sistemleri bu yaklaşım ile tasarlanırken dağıtım şirketleri de varolan eski sistemlerini otomasyon ve veri toplama sistemleri kullanabilecek hale dönüştürmektedirler. Bu çalışmada Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin orta gerilim dağıtım şebekesi incelenmiştir. Uzun süreli elektrik kesintilerinin nedenleri belirlenmiş 've üniversitenin ojta gerilim şebekesinin yenilenmesi gerektiği ortaya çıkmıştır. ODTÜ yetkililerinin hazırlatmış olduğu plan incelenmiştir. Fider otomasyon sistemi içeren yeni bir tasarım ileri sürülmüştür. Bu sistemde iletişim ortamı olarak fiber optik kablo hıllamlmışur. İşletme biçimi ve kullanılan teçhizat anlatılmıştır. Her iki plan için ekonomik analiz yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FEEDER AUTOMATION IN MIDDLE EAST TECHNICAL UNIVERSITY MEDIUM VOLTAGE DISTRIBUTION SYSTEM SUNAY, Çağlar M. S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. ismet ERKMEN February, 1994, 109 pages In the last decade there have been an increasing trend in the automation of distribution systems with integration of supervisory control systems. This new approach is not only more reliable but also economically feasible. Hence, new distribution systems are being designed by using the automation concepts and the utilities are trying to make necessary renewals on their existing systems for automation and remote control. In this study, medium voltage distribution system of Middle East Technical University is examined. Main problems causing long lasting cut-offs are determined and it is realized that Middle East Technical University needs to renew its medium voltage distribution system. Then, the plan prepared by METU authorities is discussed. An alternative design that uses feeder automation technique with fiber optic communication medium is put forward. Operating principles and the new equipment for the purposed system is discussed. An economic analysis is made between two purposed systems. m