Simulation of batchoperation for liquid pipelines
Sıvı boru hatlarındaki paçal çalışma koşullarının simulasyonu
  1. Tez No: 35600
  2. Yazar: NAZMİ CİVİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. O. CAHİT ERALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Paçal Çalışma, Çalışma Programı, Manometrik Yükseklik Doğrusu, Batch Operation, Operation Schedule, Hydraulic Grade Line
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
oz SIVI BORU HATLARINDAKİ PAÇAL ÇALIŞMA KOŞULLARININ SİMULASYONU - CİVİL, Nazmi Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr.O.Cahit ERALP Eylül 1994, 111 sayfa Sıvı boru hatlarının paçal çalışma şartlarının simulasyonu amacıyla hesaplamalı bir çalışma yapılmıştır. Bu tür bir yazılımın amacı özellikle paçal koşullarının değişmesi durumunda yeni sevkiyat programının simulasyonunu yapmaktır. Yazılım, bir kişisel bilgisayarda geliştirilmiştir. Yazılım, belli bir zaman periyodunda, hat boyunca manometrik yükseklik doğrularını ve çalışma programını ekranda gösterebilmektedir. Veri alışverişi önceden hazırlanan veri dosyaları üzerinden yapılmakta olup, kullanıcı bu dosyalardaki verileri değiştirerek çeşitli çalişma durumlarını inceleyebilir. Program, ilk yatırım maliyetinin optimizasyonu gibi vkısıtlamalar dikkate alınmadığı takdirde tasarım programı olarak da kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF BATCH OPERATION FOR LIQUID PIPELINES CİVÎL,Nazmi M.Sc. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. 0. Cahit ERALP September 1994, 111 pages A computational study is performed for the simulation of batch operation of liquid pipelines. The aim of developing such a software is to manage to simulate the new operation schedule especially when the batching conditions are changed. The program is developed on a personal computer. The software is capable of displaying Hydraulic Grade Lines along the line and operation schedule for a certain period. Data exchange is done via predefined data files and the user may change the data in files and search for various operation cases. The program may be used as a design program with some inrestrictions such as lack of optimization against first investment cost etc. However, various alternative cases may be stored in data files and the program may be executed for these data files.