Comparisonof K-E and stress models of turbulence in unsteady flows
K-E ve stres turbulans modellerinin zamana bağlı akımlarda karşılaştırılması
- Tez No: 35602
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: k-c Model, Two Equation Model, Stress Model, Oscillatory Flows
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
oz k-e VE STRES TURBULANS MODELLERİNİN ZAMANA BA?LI AKIMLARDA KARŞILAŞTIRILMASI YASAR,A. Gökçe Yüksek Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Yrd.Doç.Dr. ismail AYDIN Şubat, 1994, 97 sayfa Bu çalışmada, tUrbulans streslerinin hesaplanmasında, Boussinesq yaklaş ıuıı veya stres transport denkleminin kullanılmasına dayalı olarak k-e ve Reynolds stres tUrbulans modellerinin karşılaştırılması sunulmaktadır. Karşılaştırma, paralel düz plakalar arasındaki kapalı, bir boyutlu, periyodik salınındı, sıkıştın lamaz akım koşullarında yapılmaktadır, k ve e transport denklemlerinde, dUslik Reynolds sayısının gerektirdiği terimler içer ilmektedir. Orijinal k-? modeli denklemlerine ek olarak, Reynolds stresler için yeni bir transport denklemi yazılmaktadır. Reynolds stres transport denkleminin üretim, yayılma, çözülme ve adveksiyon terimlerinin zaman ve uzaydaki değişimleri incelenmektedir. Anahtar SözcUkler: k-e Modeli, iki Denklem Modeli, Stres Modeli, Periyodik Salınımlı Akımlar. Bilim Dalı Sayısal Kodu: 624.02.01 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPARISON OF k-e AND STRESS MODELS OF TURBULENCE IN UNSTEADY FLOWS YASAR, A. Gökçe M.S. in Civil Engineering Supervisor: Ass ist. Prof.Dr. Ismail AYDIN February, 1994, 97 pages. In this study, comparison of k-? and Reynolds stress turbulence models on the basis of using the Boussinesq approximation or the transport equation for turbulent stress prediction is presented. It is performed in one-dimensional oscillatory incompressible flow confined between parallel flat plates. Low- Reynolds number terms are included in k and e transport equations. A new transport equation for the Reynolds stresses is written in addition to the original k-e equations. Temporal and spatial variations of production, diffusion, dissipation and advection terms forming the Reynolds stress transport equation are investigated.