KOBİ'lerin finansman sorunları ve halka açılma ,halka açılan KOBİ'lerin finansal göstergelerindeki gelişmeler üzerine İMKB'de bir uygulama
Small and Medium Sized Enterprises financing issues and public offerings , an implementation upon the financial indicators of SMEs which are in the İstanbul Stock Exchange
  1. Tez No: 356505
  2. Yazar: BERRİN GÜRALP SAKALLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HÜLYA TALU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Small and Medium Sized Enterprises, Financing, IPO, ISE, Financial Indicators
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Para Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ'ler), istihdama, yatırıma ve üretime katkıları bakımından tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir yere sahiptir.Bu önemlerinden dolayı KOBİ'lerin sorunları tespit edilmeye ve giderilmeye çalışılmaktadır.Türkiye'de KOBİ'leri finanse edecek yeterli kaynak bulunmamaktadır.Bu anlamda KOBİ'lerin en önemli sorunlarından biri finansman sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada KOBİ'lerin finansman sorunu, bu sorunu aşmada kullandıkları kaynaklar ile alternatif finansman yöntemleri arasında yer alan sermaye piyasalarında halka açılmanın incelenmesi amaçlanmıştır. Halka açılmanın KOBİ boyutundaki şirketlerin finansal göstergelerine etkisinin görülebilmesi için İMKB imalat sanayi altındaki halka açık KOBİ şirketlerinin halka açılma önce ve sonrası finansal göstergeleri karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir Anahtar Kelimeler : KOBİ , Finansman, Halka Açılma, İMKB, Finansal Göstergeler
Özet (Çeviri)
As in other countries in Turkey , Small and Medium Sized Enterprises have an important place in terms of employment ,investment and contribute to the production. Because of the importance of SMEs, ıts problems must be identified and solved. In Turkey ,resources isn't enough to finance SMEs . In this sense,one of the most important problems of SMEs is financing ıssues . In this study ,the financing issue of SMEs with the resources , alternative methods of financing in the capital market with opened to the public was investigated . SMEs financial indicators which are manufacturing companies under the ISE were compared before and after IPO.