Passive location estimation of multiple wide-band signal radiatingsources using interpolated arrays
Geniş bantlı im yayan, birden çok kaynağın konumlarının edilgin arakestirimli diziler yoluyla kestirilmesi
- Tez No: 35678
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖNDER YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Vanş Açısı Kestirimi, Kaynak Konumu Kestirimi, Arakestirimli Diziler, Root-Music Algoritması, Edilgin Diziler, Vanş Zamanı Gecikmesi Kestirimi iv, Direction of Arrival (DOA) Estimation, Source Location Estimation, Interpolated Arrays, Root-Music Algorithm, Passive Arrays, Time Delay of Arrival (TDA) Estimation. in
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
öz GENİŞ BANTLI İM YAYAN, BİRDEN ÇOK KAYNAĞIN KONUMLARININ EDİLGİN ARAKESTİRİMLİ DİZİLER YOLUYLA KESTİRİLMESİ UZTETİK, E. Gülen YüksekLisans Tezi, Elektrik-Elektrotıik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Önder YÜKSEL Ağustos, 1994, 112 sayfa Bu çalışmada geniş bantlı im yayan birden çok kaynağın konumlarının, edilgin aha dizileri aracılığıyla kestirilmesi konusu incelenmiştir. Kullanılan yöntem özünde root-music algoritmasının bir varyasyonu olan ve arakestirimli dizilerden yararlanan bir varış açısı kestirimi algoritmasına dayanmaktadır. Geliştirilen yöntem, kaynak konumlarını kesişen doğrular yerine kesişen hiperboller yoluyla bulduğundan yalnız uzak-alan kaynaklan için değil, tek kaynak bulunması durumunda tüm kaynak konumlan, çok kaynak bulunduğunda ise uzak- ve orta-alan kaynaklan için de geçerli olmaktadır. Sunulan yöntemin başanmı MATLAB simulasyonlan ile sınanmış ve sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PASSIVE LOCATION ESTIMATION OF MULTIPLE WIDE-BAND SIGNAL RADIATING SOURCES USING INTERPOLATED ARRAYS UZTETİK, E. Gülen M. S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof.Dr. Önder YÜKSEL August, 1994, 1 12 pages. In this study, location estimation of wide-band signal radiating sources by passive receiving arrays is studied. The technique used is based on a direction-of- arrival estimation algorithm for wide-band signals which is basically a root-music algorithm variant using interpolated arrays. The method developed determines the source locations by intersecting hyperbolas rather than straight lines, so that it is applicable not only for far field sources but for all source locations for a single source and for far and intermediate field locations for multiple sources. The performance of the method is tested by MATLAB simulations and the results are given.