Muhasebe bilgi sistemlerine kantitatifsel (sayısal) bir yaklaşım ve yönetim kararlarında analitik uygulanması
An quantitative approach to accounting information systems and analytical application in management decisions
- Tez No: 356859
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAHVECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Muhasebe Bilgi Sistemleri, Karar Verme, Mali Analiz, Finansal Tablola, Accounting İnformation Systems, Decision Making, Financial Analysis, Financial Statemen
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
Çalışmada işletmeler açısından muhasebe bilgi sistemleri ele alınmış olup yönetimde karar verme üzerindeki etkileri ortaya konulmuştur. Uygulama şirketi olan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin finansal tabloları karşılaştırmalı mali analiz teknikleri ile değerlendirilmiş olup elde edilen bilgilerin yönetimde karar verme sürecinde olumlu sonuçları olduğu gözlemlenmiştir. Önemli bir yeri olan analiz sektörünün tanımı ile birlikte seçilen örgütün gelir tablosu ve bilançoları karşılaştırmalı mali analizi ile örgüt faaliyetleri üzerine katkıları ve firmanın genel durumu üzerine olan ilişkisi ve sonuçları hakkında bilgi edinmek ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda yönetimde karar verme üzerine etkileri çalışmaya dâhil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the study are discussed in terms of businesses and management accounting information systems, it effects on decision making are demostered. The financal statements of Besiktas Football and trade Inc were evaluted by comparative financial analysis techniques, The information obtained positive results in management decision making process. The definition of analysis sector of this industry which is very important; organization's in come statement and balance sheet, comparative financial analysis of the organization which has contributions to the company and companies over all situation and relationship ship and result; were all included in this study, due to right decision making in management process.