İnvestigation of anthracite as a filter bed material in a pilot plant
Filtre yatak malzemesi olarak antrasitin pilot tesiste araştırılması
- Tez No: 35689
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA SİBER ULUATAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Antrasit, Kum, Hızlı Kum Filtreleri Su Arıtım İşlemi, Anthracite, Sand, rapid sand filters, water treatment process
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
ÖZ FİLTRE YATAK MALZEMESİ OLARAK ANTRASİTİN PİLOT TESİSTE ARAŞTIRILMASI GÜNGEN, Kerim Yüksek Lisans Tezi İnşaat Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Semra Siber Uluatam Şubat 1994, 134 Sayfa Temiz suya karşı artan talep karşısında günümüz toplulukları için su arıtımı önemli bir konu haline gelmiştir. Bu problemi çözmek için antrasit gelişmiş ülkelerde filtre yatak malzemesi için kullanılan bir malzemedir, öteki taraftan Ankara, İvedik su arıtım tesislerinde de kullanımı planlanmıştır. Bu çalışmada antrasit kömürünün filtre malzemesi olarak, kumla karşılaştırılmalı olarak araştırılması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVESTIGATION OF ANTHRACITE AS A FILTER BED MATERIAL IN A PILOT PLANT GÜNGEN, Kerim M.S. in Civil Engineering Supervi sor: Prof. Dr. Semra Siber Uluatam February 1994, 134 pages With the increasing demand in clean water supply for today's communities, water purification becomes ex tremely important. To solve this water contamination problem, anthracite is generally used in developed countries. On the other hand, it will be planned to use in Ankara, Ivedik Water Treatment plant which was im ported from Netherlands. In this study the use of anthracite is investigated as a filter media in com parison with the use of sand.