Modification of steel structure analysis and design programand addition of graphical interface
Çelik yapıların analiz ve dizayn programının geliştirilmesi ve görüntü programının eklenmesi
- Tez No: 35737
- Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN KEYDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Analiz, Tasarım, Kesit Özellikleri, Gerilme Oranı, Emniyet Gerilmesi, Yük Etkileri, Rijitiik Metodu, Analysis, Design, Section Properties, Stress Ratio, Allowable Stress, Load Effects, Stiffness Method
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
öz: ÇELİK YAPILARIN ANALİZ VE DİZAYN PROGRAMININ GELİŞTİRİLMESİ VE GÖRÜNTÜ PROGRAMININ EKLENMESİ BA?LARI, Mohammad Reza Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Engin KEYDER Şubat, 1994, 1 19 sayfa Bu tezde, çelik yapıların üç boyutlu, analiz ve dizaynı konusunda yazılan bir programın geliştirilmiş, programa çizim yapabilme yeteneği eklenmiştir. Daha önce Burroughs sisteminde hazırlanan ve günümüzde tamamıyla devere dışı bırakılan ana program, kişisel bilgisayarlara adapte edilmiştir. Program stifnes metoduna göre hesap yapıp, TSE Çelik profillerinden yararlanarak kesit seçimi yapmaktadır. vgörüntülerini ekrana çizerek sonuçların daha rahat kontrol edilmesini sağlamaktadır. Bu çalışmalarda tamamıyla FORTRAN 5.0 kullanılmıştır. Eski data giriş dosyası tümüyle. FREE FIELD şekline değiştirilmiştir. Bu değişiklik SAP90 girdi data dosyasına uygun bir biçim de hazırlanmıştır. Böylece datalarm girdisi daha rahat bir şekil de kontrol olabilir ve hata payı en aza indirilir duruma gelmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODIFICATION OF STEEL STRUCTURE ANALYSIS AND DESIGN PROGRAM AND ADDITION OF GRAPHICAL INTERFACE BA?LARI, Mohammad Reza M.S. in Civil Engineering Supervisor: Prof.Dr. Engin KEYDER February, 1994, 119 pages In this thesis, a program written for the structural analysis and design of three dimensional steel (Beam Column type) structures has been modified and a graphical interface, has been added. The original program has been converted so that it can be used with PCs, as the previous version was based on the Burroughs system (Main Frame), which has now become obsolete. The program performs structural analysis using standard stiffness techniques and then proceeds to design, i.e. choose the appropriate section according to Turkish Standards. inThe graphical interface draws the three dimensional deformed and undeformed shapes of the structure thus providing an easier way of looking at the result. FORTRAN 5.0 has been used in all of the modifications. The previous form of data input has been totally changed and now the program accepts the input in a free field free format. The structure of the datafile is almost identical to that of SAP90 and users who are familiar with the SAP series will find it easy to adapt to this one. Checking of data is made extremely simple in the free field input and errors are minimized.