Sintering studies on alumina
  1. Tez No: 3574
  2. Yazar: BİRSEN KARTAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHARREM TİMUÇİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Metalurji Mühendisliği, Metallurgical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sinterlenme, Alüminyum Oksit-Krom Oksit-Krom Toz Karışımları. -iv, Sintering, Alumina-Chromia-Chromium Powder Mixtures. -m
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
ÜZET AL0M1NANIN S1NTERLENMESÎ KARTAL, Birsen Yüksek Lisans Tezi: Metalürji Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Muharrem TİMUÇİN Şubat 1988, 100 Sayfa Alüminyum oksit-krom oksit ve alüminyum oksit-krom oksit- krom peletlerinin 1600°C'a kadar olan sinterlenme davranışları yoğunluk ve gözeneklilik ölçümleriyle tanımlanmıştır. 1480°C'da sınterlenen alüminyum oksit-krom oksit-krom örneklerinde, düşük oksijen basınçlarında sinterlenmenin yoğunluk ve gözeneklilik üzerinde önemli bir etkisinin olmadığı görülmüştür. Sinterlenmiş alüminyum oksit-krom oksitpeletlerinde en büyük yoğunluk değeri saf aluminanın yoğunluğunun % 99' u olarak ölçülmüş tür. Bu değer, % 10 krom oksit içeren alüminyum oksitpeletlerinin 1600°C'da 24 saat sinterlenme!eri sonucu elde edilmiştir. Aynı pelet- 1 erdeki porozite değeri % 11 olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SINTERING STUDIES ON ALUMINA KARTAL, Birsen M. Sc. in Met. Eng. Supervisor: Prof.Dr. Muharrem TİMUÇİN February, 1988, 100 Pages The sintering behavior of pressed alumina-chromia,alumina- chromia-chromium powder mixtures at temperatures up to 1600°C has been determined by measurements of sintered density and porosity. For alumina-chromia-chromium pellets fired at 1480°C, firing at reduced oxygen pressures produced no substantial improvements in density and porosity. The maximum value of sintered density was measured as 99 percent of that of pure alumina obtained from firing of alumina- chromia pellets at 1600°C for 24 hours. This is obtained by firing 101 chromium oxide pellets for 24 hours at 1600°C. The porosity corresponding to this density was determined as 11 percent.