Muhafazakâr ütopist aydın: Hüseyin Nihal Atsız ve romanları
Conservative utopian intellectual: Hüseyin Nihal Atsız and his novels
  1. Tez No: 357442
  2. Yazar: ERDİ AKSAKAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YILDIZ AKPOLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Milliyetçilik, muhafazakârlık, ütopya, roman, Nationalism, conservatism, utopia, novel
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
'Muhafazakâr Ütopist Aydın; Hüseyin Nihal Atsız ve Romanları' adlı bu çalışmada, bir muhafazakar ütopist olarak Hüseyin Nihal Atsız ve romanları, geleneksel milliyetçilik bağlamında analiz edilmiştir. Atsız'ın muhafazakâr ütopyasını ortaya koyduğu romanlar (hiciv romanları kapsam dışıdır), milliyetçilik ve muhafazakârlık ile ilgili teorik kitaplar ana materyaller olarak kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study from 'Conservative Utopian Intellectual; Hüseyin Nihal Atsiz and Novels' as a conservative utopian Hüseyin Nihal Atsiz and his novels were analyzed in the context of traditional nationalism. Atsiz's novels revealed conservative utopia(satirical novels are out of scope) therotical boks on nationalism and conservatism were used as the main material.