Architectural utilization of structural steel
Mimarı kullanımında strüktürel çelik
  1. Tez No: 35781
  2. Yazar: YAPRAK BERKTİN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FUAT ERBATUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Çelik, Ferometaller, Strüktürel çelik, Çelik üretimi, Çelik konstrüksiyon üretimi
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 278
Özet
öz MİMARİ KULLANIMDA STRÜKTÜREL ÇELİK BERKTİN, Yaprak Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilgisi Anabilim Dalı, Mimarlık Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Fuat ERBATUR Aralık, 1994, 278 sayfa. Çeliğin strüktürel bir malzeme olarak tanındığı ilk günden itibaren, giderek daha fazla önem kazanması ve diğer yapı malzemeleri içinde önde gelen bir seçenek haline gelmesi inkar edilemez bir gerçektir. Bu kapsamda, bu çalışmanın öncelikli amacı strüktürel çeliği, kullanımdaki en son gelişmeleri de göz önüne alarak, bütün yönleriyle tanıtmaktır. Bu çerçevede, birinci bölümde, Bölüm I, strüktürel çeliğin çelik mimarisinin- malzeme, strüktür ve mimari Özellikleri anlatılmıştır. İkinci bölümde, Bölüm II, strüktürel çeliğin mimarı amaçla Türkiye'deki kullanımı, karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Buradaki amaç, varolan durumu ortaya koymak, ve kullanımı geliştirmek için yapılması gerekenleri gerçekçi bir biçimde tartışmaktır.En son bölüm olan sonuç bölümünde ise, Bölüm III, strüktürel çeliğin mimari amaçla daha fazla kullanımını ortaya koyan gereklilikler daha fazla vurgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ARCHITECTURAL UTILIZATION OF STRUCTURAL STEEL BERKTİN, Yaprak M.S. in Building Science, Architecture Supervisor: Prof.Dr. Fuat ERBATUR December, 1994, 278 pages. It is an undeniable fact that, from the first day of its introduction, steel as a structural material has gained an increasing importance, and became one of the leading choices within the range of other building materials. In this context, in this study, the primary aim is to introduce structural steel with all its aspects including most recent developments in its use. Within this scope, the first part, Part I, is designed to describe material, structural and architectural characteristics of structural steel, namely steel architecture. In the second part, Part II, the use of structural steel for architectural purposes in Turkey is examined in a comparative manner. In doing so the aim is to put forward the existing conditions and realistically discuss the means to improve its- use. mThe last part, Part HI, is the conclusion where the necessities requiring further utilization of structural steel for architectural purposes is further emphasized Keywords; Steel, Ferrous metals, Structural steel, Steel construction, Steel production, Steel construction production. Science Code: 601.02.05 IV