Sabahat Emir'in hikâyeleri ve hikâyeciliği
Sabahat Emir's stories and authorship
  1. Tez No: 358316
  2. Yazar: İSMAİL ALPEREN BİÇER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YÜKSEL TOPALOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Türk edebiyatı, hikâye, Sabahat Emir, tahlil, Turkish literature, story, Sabahat Emir, analysis
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bölümü
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
ÖZET Bu çalışma, esas olarak Sabahat Emir?in hikâyelerini merkeze almaktadır. Çalışma ?Giriş?, ?Sonuç? ve ?Kaynakça? dışında üç bölümden oluşmaktadır. ?Giriş?te Emir hakkında bizden önceki çalışmalar tanıtılmıştır. ?Birinci Bölüm?de yazarın hayatı, öğrenim, çalışma ve edebiyat hayatı, eserleri, hikâyeye dair görüşleri anlatılmıştır. ?İkinci Bölüm?de hikâyeler biçim açısından; ?Üçüncü Bölüm?de tematik açıdan incelenmiş ve Emir?in dil ve üslûbu üzerinde durulmuştur. ?Sonuç?ta çalışma boyunca elde edilen bulgular yazılmıştır. ?Kaynakça?da ise çalışma boyunca yararlanılan kaynaklar gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This study is primarily based on the stories of Sabahat Emir. The study consists three parts other than ?Introduction?, ?Conclusion? and ?References?. In the Introduction, former studies about Emir are introduced. In the ?First Part?, author?s life, education, work and literary life, works, ideas about stories are described. In the ?Second Part?, stories are examined in terms of form, in the ?Third Part? they are thematically analyzed and Emir?s language and style are emphasized. In the ?Conclusion? findings during the study are written. In the ?References? the sources used for the study are shown.