Linking prime 2250, DEC LSI-II/2 and IBM PSII/30 through planet lan
- Tez No: 3607
- Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: CAP, Bilgisayar Ağı, Ağ Protokolü, FTP, LAN, Açık Sistem Bağlantısı, PLAN, PLANET, PVC, SVC, TAB
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 196
Özet
ÖZET PRIME 2250, DEC LSI-11/2 ve IBM/30'u PLANET LAN1 I YOLUYLA BA?LAMA AHMAD, Sami Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi, Prof. Dr. Ziya AKTAŞ Şubat 1988, 183 sayfa PLANET adlı Yerel Alan Ağı (LAN) yapısı içerisinde, PRİME 2250 ve IBM PSII/30'u DEC LSI-11/2 ye bağlamak için bir, katlı ağ yapısı tasarlanmış ve uygulanmıştır. IBM PSII/30 kütüklerini LA180 seri yazıcısından ve DEC LS-11/2 kütüklerini FX-100 pa ralel yazıcısından yazdırmanın yanı sıra, kütükler üzerinde yeniden adlandırma, silme ya da taşıma gibi çeşitli uygulama hizmetleri de sunulmuştur. Ayrıca, şu anda PRİME 2250 ve Burroughs B69 00 arasında kütük taşıma için kullanılabilen PLANTRN de kullanılarak, DEC LSI-11/2 ve Burroughs B6900 ara sında kütük taşıma için bir algoritma sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LINKING PRIME 2250, DEC LSI -11/2 & IBM PS I 1/30 THROUGH PLANET LAN AHMAD,Sami M.S. in Computer Engineering Supervisor s Prof. Dr. Ziya AKTAS February 1988,183 pages A network layer architecture is implemented to link PRIME 2250 and IBM PSII/30 to DEC LSI-11/2, through a skeleton Local Area Network called PLANET, Various application services, e.g renaming, deleting or transfering a -file, are provided, alongwith the -facility of printing the IBM PSII/30 files on the LA180 serial printer and printing the DEC LSI-11/2 files on FX-100 parallel printer. Also an algorithm is presented to transfer the file between DEC LSI-11/2 and Burroughs B&900, using the existing file transfer protocol (PLANTRN) between F'RIME 2250 and Burroughs B6900. KEYWORDS: CAP, Computer Network, Computer Network Protocol, FTP, LAN, Open System Interconnection, PLAN, PLANET, FVC? SVC, TAP. iv