Content and form analyses within the grame of neo expressionist trend
Resimde neo ekspresyonist anlayış çerçevesinde içerik ve biçim bağlamında çözümlemeler
  1. Tez No: 36175
  2. Yazar: ELİF F. OKUR TOLUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. HAYATİ MİSMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Ekspresyonizm, Neo Ekspresyonizm, Soyut Ekspresyonizm, Abstract Expressionism, Expressionism, Neo Expressionism. Ill
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET RESİMDE NEO EKSPRESYONİST ANLAYIŞ ÇERÇEVESİNDE İÇERİK VE BİÇİM BA?LAMINDA ÇÖZÜMLEMELER Elif F. Okur (Tolun) Güzel Sanatlar Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Hayati Misman Şubat 1994 Bu tezde, 1980 sonrası gündeme gelen ve günümüzde en yaygxn anlatım biçimlerinden biri olarak varlığını sürdüren neo- ekspresyonizm' in tartışılması amaçlanmıştır. Ekspresyonizm' den neo-ekspresyonizm'e kadar olan tarihsel geçmişe bakarak, bugün Türkiye de dahil olmak üzere farklı coğrafyalarda eş zamanlı olarak yaşanan neo ekspresyonizm' in yapısı ve gelişimi incelenmektedir. Neo -ekspresyonizmle birlikte incelenen biçim ve söylem ithali, yama kavramı gibi konular bir yandan Türkiyedeki yapıyı sergilerken diğer yandan da resimlerimin okunmasını kolaylaştırmakta ve çalışmaların problematiğini belirtmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONTENT AND FORM ANALYSES WITHIN THE FRAME OF NEO EXPRESSIONIST TREND Elif F. Okur(Tolun) M.F.A. in Fine Arts Supervisor: Assoc. Prof. Hayati Misman February, 1994 This thesis is aimed at discussing neo- expressionism which has become one of the most prevailing forms of expression that is still popular since the 1980s. First the structure and progression of neo-expressionism is examined by looking at its past starting from expressionism that simultaneously showed up in various geographies including Turkey. Secondly within the neo-expressionism topics like form and discourse importation, the concept of patch while displaying the existing structure in Turkey on one hand, increased the readability of my paintings and stated the problematic of my studies.