A Research on excess of media in social life its reflections on art and its pictorial resolution
Toplumsal yaşamda medya fazlalığı üzerine bir araştırma; sanatta yansımaları ve resimsel çözümlenmesi
- Tez No: 36206
- Danışmanlar: DOÇ.DR. HALİL AKDENİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, İletişim Bilimleri, Fine Arts, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Kitle iletişim araçları, Simülasyon, Gösterge, Sessiz çoğunluklar. iv, Mass media, Simulation, Sign, Silent majorities. iii
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 33
Özet
ÖZET TOPLUMSAL YAŞAMDA MEDYA FAZLALI?I ÜZERİNE BÎR ARAŞTIRMA; SANATTA YANSIMALARI, VE RESÎMSEL ÇÖZÜMLEMESİ Zeynep Doğudan Güzel Sanatlar Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Halil Akdeniz Ocak 1994 Bu tez; dış dünyanın doğrudan algüanmasında önemli değişikliklere neden olan medyanın, aşırı yüklenmesi durumunu incelemeyi amaçlar. Aynı zamanda, kitle iletişimin amacından sapmış fonksiyonları ve bunun neden olduğu toplumsal yapıdaki değişiklikler tartışılır. Medya fazlalığı ile ilişkili olarak, sanat alanındaki değişiklikler ise, ortaya çıkan bu yeni görsel çevrenin bir yansıması ve eleştirisi olarak ele alınır. Bu tez konusu hakkındaki tartışma ve araştırmalar, işlerime teorik bir zemin oluşturur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A RESEARCH ON EXCESS OF MEDIA IN SOCIAL LIFE, ITS REFLECTIONS ON ART, AND ITS PICTORIAL RESOLUTION Zeynep Doğudan M.F.A. in Fine Arts Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Halil Akdeniz January, 1994 This thesis aims to investigate the overload situation of media, which causes changes in perceiving the external world directly. At the same time, the thesis discusses the reversed functions of mass media and the changes in social structure. In relation with the excess of media, the investigation of the changes in the area of art, is handled as a reflection and a critique of this new visual environment. The examinations and discussions about this research subject, constitutes a theoretical ground for my works.