Yerel halkın turizm algısı ve turizme katılımı: Antalya Konyaaltı ve Kepez ilçesi örneği
Resident perception of tourism and participation in tourism: A case study of Antalya Konyaalti and Kepez district
  1. Tez No: 363381
  2. Yazar: NİLGÜN GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET AKIN AKSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: turizm, turizm algısı, yerel halk, Antalya, tourism, tourism perception, residents, Antalya
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu çalışma, yerel halkın, turizm gelişiminin ortaya çıkarmış olduğu pozitif ve negatif etkilere yönelik algısı ve turizm gelişimine yönelik verdiği desteği incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaç doğrultusunda, Antalya merkezde ikamet eden 570 kişiden oluşan bir örnekleme anket uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 16.0 paket programı ile analiz edilmiş ve yerel halkın turizm gelişim etkilerine yönelik algısı ve turizme yönelik desteği arasında anlamlı farklılık olup olmadığı test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, residents' perceptions of positive and negative effects of tourism development has revealed and their support for tourism development was investigated. As purpose consists of a sampling of 570 people who residing in Antalya were surveyed. The resulting data were analyzed with SPSS 16.0 package program and residents' perceptions of impacts of tourism development and tourism support were tested.