Muhasebe bilgi üretim sürecinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine Sivas ilinde bir araştırma
A study on the problems encountered during accounting information production process and suggestions for solution in Sivas province
- Tez No: 364698
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. MEHMET DEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Muhasebe Bilgi Sistemi, Muhasebecilik mesleği sorunları, Muhasebecilik sorunları çözüm önerileri, Accounting Information System, the problems of Accounting Profession, and solution suggestions for accounting profession problems
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 173
Özet
Her meslekte olduğu gibi muhasebecilik mesleğinde de çe?itli sorunlar mevcuttur ve bu sorunlar farklı şekillerde muhasebe bilgi üretim sürecine olumsuz etki etmektedir. Bu çalışmada; ilk bölümde Muhasebe Bilgi Sisteminin tanımı, özellikleri, işleyişi ve muhasebe bilgi kullanıcılarından bahsedilirken ikinci bölümde muhasebe bilgi sisteminin kullanıcıları konumunda olan SMMM'lerin muhasebe bilgi üretim sürecinde karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların muhasebe bilgi üretim sürecine etkilerinden bahsedilmiş ve devamında bu sorunlara yönelik çözüm önerileri sunulmuştur. Üçüncü bölümde ise Sivas ilinde faal olarak çalışan SMMM'lerin muhasebe bilgi üretim sürecinde karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların çözüm önerilerine yönelik katılım düzeylerini belirlemek amacıyla bir araştırma yapılmış ve elde edilen sonuçlar SPSS.17 programı ile analiz edilerek yorumlanmıştır
Özet (Çeviri)
A variety of problems are available in accounting profession like in any other profession and some of these problems affect the process of accounting information production process in different ways. In this study; while the definition, features, operation of Accounting Information System and the users of accounting information are mentioned in the first part, the problems encountered during information production process by Independent Accountant Financial Advisors who are the users of accounting information system and the effects of these problems on accounting information system process are mentioned in the second part and afterwards solutions are offered for these problems. As for the third part, a research has been done to determine the problems encountered during information production process by the Independent Accountant Financial Advisors working actively in Sivas and the level of participation in the solution suggestions for these problems and the results have been interpreted being analysed with SPSS.17 Programme