Use of arts and multimodality in learning and teaching English as a foreign language
Sanatın ve çoklu öğrenme yönteminin İngilizcenin yabancı dil öğreniminde ve öğretiminde kullanılması
- Tez No: 364961
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KIM RAYMOND HUMISTON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yabancı dil eğitimi, yabancı dil öğrenimi, sanat, çoklu öğrenme modeli, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, Foreign language teaching, foreign language learning, art, multimodal learning, critical thinking, creative thinking
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışma sanatın ve çoklu öğrenme yönteminin İngilizce'nin yabancı dil olarak öğretimindeki ve öğrenimindeki önemini ve etkinliğini araştırmaktadır. Sanatın çoklu öğrenme modeli için kullanışlı bir araç olmasının yanısıra eleştirel ve yaratıcı düşünceyi geliştirmesi çalışmadaki iki temel odak noktası olmuştur. Sanatın ileri düşünme becerilerini geliştirdiği ve farklı öğrenme modelleri bağlamında kapsamlı bir araç olduğu detaylı bir literatür taraması ve içerik analizi ile desteklenmiştir. Araştırmanın sonucunda sanatın İngilizce'nin yabancı dil olarak öğretilmesinde sadece belirli öğrenme modellerini hedef alan geleneksel yöntemlerin aksine çeşitli öğrenme şekillerini desteklediği gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study examines the effectiveness and significance of art and multimodal learning approach in teaching and learning English as a foreign language. Art as being a useful tool in multimodal learning along with fostering critical and creative thinking are the two main focal points in the study. It is fortified with detailed literature review and content analysis that art improves higher thinking skills and art is a comprehensive medium in the context of diversity of learning styles. As a result of the study, it is observed that art encourages diverse learning styles and higher thinking skills, in contrast with conventional methods aiming particular learning models.