Sakarya'da bisikletle bütünleşik ulaşım planlaması
Cycling inclusive urban transport planning in Sakarya
- Tez No: 365679
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. NURBANU ÇALIŞKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, Şehircilik ve Bölge Planlama, Transportation, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: Bütünleşik Ulaşım Planlaması, Bisiklet Altyapısı, Bisiklet Koridoru Planlaması, Bisiklet, Cycling Inclusive Planning, Bicycle Infrastructure, Bicycle Corridor Planning, Bicycle
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalışmada amaç, bütün dünyada önemli bir ulaşım türü olarak kabul edilen bisikleti, Sakarya kent merkezinde ulaşım odaklı kentleşme ve beraberinde bisiklet altyapısının düzenlenmesine yönelik çalışmalar ile mevcut bisiklet kullanımının artırılmasıyla, sağlıklı bir bisiklet ağı oluşturulmasını sağlayacak bisiklet yolu ve mekânsal düzenlemelerin tasarım ilkelerinin ortaya konularak sunulmasıdır. Şehirdeki bisiklet kullanıcılarının ihtiyaçları ve şehrin özellikleri göz önünde bulundurularak bir pilot güzergâh seçilip bu koridorun bisiklet yolu tasarım kriterleriyle oluşturulmuş geometrik düzenlemesini konu alarak bisikletle bütünleşik ulaşım planlamasının aşamalarıyla uygulandığı çalışma anlatılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Bicycle is considered as a type of a major transportation all over the world, bicycle infrastructure in Sakarya city center, with transport-oriented studies towards urbanization and the increasing use of the existing bicycle, bike path, and enable the creation of a healthy network of bicycle design principles is to provide spatial arrangements. The city's bicycle user?s needs and considering the city's properties by selecting the route for a pilot this corridor bike path by taking the geometric arrangement of the design criteria have been created with the stages of integrated transport planning is applied to work on the subject.