Denetimin sanal satış şirketlerine uygulamaları
Control and virtual sales company applications
- Tez No: 366707
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Denetim, Muhasebe, Sanal Satış, E-ticaret, Audit, accounting, virtual sales, E-commerce. Date:
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
DENETİM VE SANAL SATIŞ ŞİRKET UYGULAMALARI Muhasebe denetimi işletmeler ve devlet için önemli bir olgu olduğundan zaman içinde gelişme göstererek farklı teknikler geliştirmiş olmakla beraber bazı hallerde beklentiyi halen karşılayamamaktadır. Globalleşen dünyada, birçok örneği görülen mali skandallar ile hileli uygulamaların önlenmesi ve hileli işlemlerin tespitini önlemek amacıyla muhasebe denetimine olan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. İlk olarak bilimsel amaçlı bilgi paylaşımı için kurulan internet ağı, bu işlevine ek olarak birçok fonksiyonu icra eder duruma gelmiştir. Bunlardan en önemlilerinden biride e-ticaret olarak nitelendirilen internet üzerinden yapılan alış veriş işlemleridir. Dünyada çok önemli bir pazara ulaşan sanal satış, ülkemizde de her geçen gün büyümektedir. Bu çalışmada Muhasebe Denetimi ve internet üzerinden yapılan sanal satışların denetlenmesi üzerinde durulmuş ve en etkin yöntemler saptanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
CONTROL AND VIRTUAL SALES COMPANY APPLICATIONS Accounting is an important phenomenon for businesses and State control over time, although in some cases development has developed different techniques showing its still can not satisfy the. In a globalized world, the prevention of fraudulent practices with financial scandals seen in many instances and in order to avoid the detection of fraudulent transactions, the need for accounting control is increasing with each passing day. First scientific purposes established internet network for sharing information, in addition to this function, the function will perform a lot. One of the most important of these e-commerce shopping over the internet are considered to be. It is a very important market in the world, reaching a virtual sales, growing with each passing day in our country. In this study, accounting controls, and auditing of sales over the internet on a virtual, an attempt of clarification and most effective methods