Distribution and inventory policies for raw materials in a process industry
Proses endüstrisinde ham maddeler için dağıtım ve envanter politikaları
  1. Tez No: 367946
  2. Yazar: BURCU DALGIÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FATMA ZEYNEP SARGUT, DOÇ. DR. MEHMET MURAT FADILOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: üretim lojistiği, koltuk malzemeleri, milk run, tedarikçi kontrollü envanter yönetimi, Q) envanter politikası, boya üretim, proses endüstrisi, production logistics, floor stocks, milk run, vendor managed inventory, Q) inventory policy, paint production, process industry
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Akıllı Mühendislik Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışmada, ana ambar ile koltuk ambarları arasındaki ham madde transferinin yönetimi hedeflenmektedir. Koltuk ambarları, üretim tesislerinin yanında bulunan malzeme (özellikle koltuk malzemeleri) stoklamak için kullanılan yerlerdir. Koltuk malzemeleri, üretilmekte olan partiyle ilgili ayar yapmak için kullanılan malzemelerdir. Bu malzemelerin eksikliği sebebiyle üretim esnasında duruşlar yaşanmaktadır. (s,Q) envanter politikası ile hangi malzemeden hangi koltuk ambarında ne kadar stok tutulması gerektiğine dair kararlar verilmektedir. Hedef, duruş sayısını ve süresini azaltarak siparişten sevkiyata olan çevrim süresini kısaltmaktır. Üretim esnasındaki duruşları en aza indirgeme ve toplam ekipman ve işgücü verimliliğini en fazlaya çıkarmak amacıyla, malzeme transferini milk run yöntemi ile (tedarikçi kontrollü envanter yönetimi prensibine göre) düzenleyen bir üretim lojistiği bölümü kurulması önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, we aim to manage the raw material transfer between the central warehouse and the floor stock areas. Floor stock areas are the places next to production units that are used for stocking items, especially floor stock items. Floor stock items are the materials for making adjustments in a batch being produced. Halts during production occur due to the lack of these materials. We decide which materials should be stocked at which floor stock area at which quantity via an (s,Q) inventory policy for these materials. Our objective is to reduce the order to delivery cycle time by reducing the number and duration of halts. For this purpose, we propose the introduction of a production logistics department that organizes the material transfer by implementing the milk run concept according to the vendor managed inventory principle with the goal of minimizing the number of halts during the production and maximizing the overall equipment and work force efficiency.