Uğur Yücel'in yazı tura filminin postmodern anlatı özellikleri açısından
Heads or tails movie Uğur Yücel terms of the postmodern narrative features
  1. Tez No: 370347
  2. Yazar: ÇİĞDEM ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. NAZAN HAYDARİ PAKKAN, YRD. DOÇ. DR. GÜRDAL ÜLGER, YRD. DOÇ. DR. GÜLÇİN ÇAKICI ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Cinema, Narrative, Shooting Technique, Montage, Time and Space, Postmodern, Represents The, Heads or Tails, Uğur Yücel
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu tez çalışması Uğur Yücel'in ilk yönetmenlik denemesi olan Yazı Tura (2004) filminin postmodern anlatı özellikleri açısından bir değerlendirmesini sunar. Anlatı, zaman ve mekan; ve çekim tekniği kurgusu postmodern özellikleri açılarından Yazı Tura filminin postmodern özellikler taşıdığını tartışır. Yazınsal tez formatı ile birlikte postmodern özelliklerin yansıdığı kriterler gözönüne alınarak yeniden montajlanmış olan film dvd olarak tez ile birlikte sunulur. Anahtar Sözcükler Sinema, Anlatı, Çekim Tekniği, Montaj, Zaman ve Mekan, Postmodern, Temsil, Postmodern sinema, Yazı-Tura, Uğur Yücel
Özet (Çeviri)
This thesis, which is the directorial debut of Ugur Yucel Heads or Tails (2004) movie postmodern narrative offers an assessment in terms of features. Narrative, time and space; and shooting techniques postmodern fiction film Toss in terms of features that many features of the postmodern debate. Postmodern literary thesis format with features that reflect the criteria taking into account the re-assembled together with the thesis presents the film DVD.