Putin and virtú: Historicizing Machiavelli in twenty-first century Russian politics
Putin ve virtú: Yirmi birinci yüzyıl Rus politikasında Machiavelli'nin tarihselleştirilmesi
  1. Tez No: 370819
  2. Yazar: NİGAR İBRAHİMOVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. Prof. Dr. Julian Saurin
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Tarih, Political Science, History
  6. Anahtar Kelimeler: Machiavelli, Virtú, Putin, Siyasal Kavram, Tarihselcilik, Machiavelli, Virtú, Putin, Political Concept, Historicism
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü-Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu çalışma arkaik siyasi kavramların görünüşte hâlâ ne kadar mevcut olduğunu veya son siyaset analizinde ne kadar uygulanabilir olduğunu araştırmaktadır. Bu tez, siyasal düşünce tarihinin tarihsel önemini tanımlayarak Rönesans Floransa siyasi düşünürü Niccolo Machiavelli'nin çalışma kavramlarını incelemektedir. Ayrıca bu tez, onun virtû kavramı ve fortuna ile ilgili kavramı üzerine yoğunlaşırken, Machiavelli tarafından kullanımını açıklar ve daha sonra son Rus siyasetine karşı bu kavramların ayrıntılarına özel bir vurgu ile Vladimir Putin'in kariyeri ve liderliği açıklar. Virtû kavramı özel referans ile üç Rus politikasını, yani, enerji politikası, yeni oligarkların politikası ve Çeçenistan'daki çatışma alanlarını incelemektedir. Tezin amacı tamamen yeni ve son politikası ile ilgili olarak Machiavelli'nin erken on altıncı yüzyıl kavramının uygulanabilirliğini test etmektir. Bu çalışma uygun tarihselleştirilmiş mevcut siyasi analiz için faydalı olmaya devam ederken Machiavelli'nin kavramlarını, özellikle virtû kavramını ortaya çıkarıyor.
Özet (Çeviri)
This study investigates how seemingly archaic political concepts may still be usefully applied in the analysis of current or recent politics. By identifying the importance of historicism in the history of political thought, this thesis examines the work and concepts of the Renaissance Florentine political thinker Niccolo Machiavelli. Focusing on his concept of virtú, and the related concept of fortuna, this thesis explains their use by Machiavelli and then elaborates these concepts against recent Russian politics, with a particular emphasis on the career and leadership of Vladimir Putin. The concept of virtú is examined with special reference to three areas of Russian politics, namely, energy politics, the politics of the new oligarchs, and the conflict in Chechnya. The objective of the thesis is to test the applicability of Machiavelli's early sixteenth century concept in relation to a wholly new and recent politics. This study finds that Machiavelli's concepts, particularly virtú, when suitably historicised continues to be useful for current political analysis.