Kazdağları bölgesinde ekolojik turizme yönelik tasarım ilkeleri oluşturulması
Design principles for ecological tourism at Kazdaglari
  1. Tez No: 373769
  2. Yazar: ERTUĞ ALKANLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DEMET IRKLI ERYILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Ekoturizm, Kazdağları, Sürdürülebilirlik, Tasarım İlkeleri, Turizm Mimarlığı, Ecotourism, Kazdaglari, Sustainability, Design Principles, Tourism Architecture
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Bölümü
  12. Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Ekoturizm son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşan bir kavram olmuştur. Ekoturizm nasıl doğaya saygı duyan bir aktiviteyse, ekoturizme destek verecek yapıların da aynı şekilde doğaya saygılı, çevreye en az seviyede zarar veren yapılar olması gerekir. Bunun için de yapıldığı bölgenin mimarisine uygun olmalıdır. Bu da ancak doğru bir analiz ile sağlanabilir. Bu tez Assos bölgesi için bu analizi yapmayı hedefleyen bir çalışmadır. Tez beş bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümü amaç ve içeriği anlatmaktadır. İkinci bölüm ekoturizm nedir sorusunu cevaplamaktadır. Üçüncü bölümde Türkiye'den yöreye özgü örneklere yer verilmiştir. Dördüncü bölümde ise tezin asıl konusu olan Assos bölgesi için tasarım kriterleri oluşturulmasını içerir. Çalışma mevcut bir proje üzerinde analizler yapılarak yürütülmüştür. Son bölüm ise sonuç kısmıdır.
Özet (Çeviri)
Ecotourism lately has become a common concept in Turkey as it has around the world. As ecotourism is an activity that respects the nature, the architecture of the structures that support it, have to be environmental friendly and respectful to the nature. For that to achieve, the architecture should be in harmony with the area around the construction and it can only be reached through a powerful and correct analysis process. Thesis study consists of five sections. The first section is about subject and purpose of the study. The second section tries to answer all question about ecotourism. The third section shows some leading ecotourism projects from Turkey. The fourth section also the main topic of the thesis is about achieving design principles for ecological tourism for Assos region of Turkey. The fifth and the last section is about result of the thesis.