Türkiye'de kadın girişimcilerin çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar: Kahramanmaraş örneği
  1. Tez No: 375255
  2. Yazar: NESİBE ŞULE ERYILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHARREM ES
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Kadın Girişimciliği, Kahramanmaraş, Entrepreneurship, women entrepreneurship, Kahramanmaras
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yalova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları ve Çalışma İlişkileri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınların 1980'lerden itibaren hızlı bir gelişme gösteren girişimcilik konusunda, özellikle son yıllarda büyük bir atılım içinde oldukları gözlemlenmektedir. Kadın girişimciliği, kadınların kendi kazançlarını elde ederek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarında ve sahip oldukları yetenek ve becerilerini kullanmada önemli bir araçtır. Bu çalışmada Kahramanmaraş ilinde çeşitli sektörlerde faaliyette bulunan kadın girişimcilerin; girişimcilik özellikleri, girişimciliği tercih etme nedenleri ile karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların aşılmasında etkili faktörlerin incelenmesi amacıyla yapılan araştırmadan elde edilen bulgular değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda Kahramanmaraş ilindeki kadın girişimcilerin gerekli önemi görememeleri sonucu işgücü piyasasında uzun soluklu yer alamadıkları ortaya çıkmaktadır. Kadın girişimciler sadece belirli sektörlerde varlıklarını kısmen sürdürmektedirler.
Özet (Çeviri)
Women who are half of our society, from the 1980s showing a rapid development of entrepreneurship, especially in recent years is to be observed that in a major breakthrough. Women entrepreneurship, women gain economic independence by getting their earnings in that they have the abilities and skills is an important tool in use. In this paper, of women entrepreneurs in various sectors in the province of Kahramanmaras; entrepreneurial characteristics, preferences, reasons for entrepreneurship and the problems they face, in order to overcome these problems in order to examine the factors that affect the findings from the research are evaluated. In research results, necessary importance of women entrepreneurs in the province of Kahramanmaras see a consequent labor market has emerged in the long-term can not take place. Women entrepreneurs are continuing partly just their presence in certain sectors.