İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'ndeki musiki yazmalarının kataloğu
The catalog of musi̇c manuscri̇pts in İstanbul University Li̇brary
  1. Tez No: 375947
  2. Yazar: HARUN KORKMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZEYNEP TARIM ERTUĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Musiki, İstanbul Musikisi, Elyazması, Yazma Kataloğu, İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi, Music, Istanbul Music, Manuscript, Manuscript Catalog, The Library of İstanbul University
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 245
Özet
Bu tez, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'ndeki musiki yazmalarını içermektedir. İçinde musikiye dair bilgi bulunan ve doğrudan musikiyle alakalı el yazması eserler, katalog fişleri takib edilmek suretiyle tesbit edilmiş, bu tesbitten sonra çıkarılan tam bir döküm, çalışmanın esasını teşkil etmiştir. Belirlenen yazmalar, milletlerarası elyazması kataloglama kuralları göz önünde bulundurularak ve musiki yazmalarına mahsus hususiyetler de değerlendirilerek belli bir şablon doğrultusunda kataloglanmıştır.
Özet (Çeviri)
The present M.A thesis studies the music manuscripts which are available in İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi (Istanbul University Manuscript and Rare Books Library) a brief list constitutes the backbone of our study. The list had been prepared with meticulous scrutinization of available catalogue records of the musical manuscripts and other various manuscripts touching upon the musical issues somewhat partially. The manuscripts in question have been catalogued on the basis of a particular chart with regard to the international cataloguing rules and by also considering the characteristic features of music manuscripts.