Bor atığı katkılı polimer kompozitlerin aşınma ve mekanik özelliklerinin incelenmesi
Investigation of wear and mechanical properties of boron waste doped polymer composites
- Tez No: 375995
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM GÜNEŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Epoksi reçine, bor, bor atığı, mekanik özellikler, Epoxy resin, boron, boron waste, mechanical properties
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu tez çalışmasında, bor atığı katkılı polimer kompozitlerin aşınma ve mekanik özellikleri incelenmiştir. Matriks malzeme olarak epoksi reçine kullanılmış olup takviye elemanı olarak da 75 mm boyutunda bor atığı kullanılmıştır. Ağırlıkça farklı oranlardaki (%0-60) bor atığı reçine ile karıştırılarak kalıplara dökülmüş ve oda sıcaklığında 1 gün bekletildikten sonra ka lıptan çıkarılmıştır. Deney numuneleri iki gruba ayrılmıştır. 1. gruptaki deney numuneleri oda sıcaklığında 1 gün, 2. gruptaki deney numuneleri ise oda sıcaklığında 28 gün bekletilerek aşınma ve mekanik testleri yapılmıştır. Yapılan deneyler sonucunda bor atığı ilavesiyle özellikle basma dayanımını önemli ölçüde arttırdığı tespit edilmiştir. 2014, xiii + 87sayfa
Özet (Çeviri)
In this study, boron waste doped polymer composites of abrasion and mechanical properties were investigated. Epoxy resin is used as matrix material and 75 mm size of boron waste is used as reinforced element. In different proportions by weight (0-60%) of boron waste mixed with resin is poured int o molds and after standing for 1 day at room temperature is remowed form mold. The test specimens were divided into two groups. In Group 1 test specimens at room temperature for 1 day, whereas the samples in Group 2 allowed to stand at room temperature for 28 days of wear and mechanical tests were conducted. As a result of experiments conducted by the addition of boron waste especially the compressive strength was found to increase significantly. 2014, xiii + 87 pages