Yerel yönetimlerde hedef kitle merkezli halkla ilişkiler uygulamaları (Mahalle Meclisi örneği)
Target audience centered public relations applications in local administrations (District Council precedent)
  1. Tez No: 377755
  2. Yazar: ZÜLEYHA KAYIKÇI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZODAŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetim, Hedef Kitle, Halkla İlişkiler, Local Administration, Target Audience, Public Relations
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Yerel yönetimler için, halkla doğru ve düzenli bir iletişim içinde olmak önem taşımaktadır. Yerel yönetimler, demokratik ülkelerde halkın yönetime katılması için en uygun yönetim birimlerinin başında gelir. Yerel yönetimlerin halkın olumsuz tepkilerine hedef olmamak, çalışmalarını halkın istekleri doğrultusunda yönlendirmek amacıyla halkla ilişkiler uygulamalarına daha fazla ihtiyaçları vardır. Bu yüzden yerel yönetimlerde halkla ilişkilerin önemli bir rolü bulunmaktadır. Hedef kitleye uygun içerikteki iletilerle ve uygun iletişim ortamıyla yine hedef kitleye ulaşılması gerekmektedir. Etkili bir halkla ilişkiler uygulaması olan“Mahalle Meclisi”Projesi, karşılıklı bir yönetim olgusu olan yönetişim olgusunu ortaya çıkarmıştır. Buradaki amaç, halkın yönetime aktif bir biçimde katılımının sağlanmasıdır. Mahalle Meclisi uygulaması ülkemizde ilk kez Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
To be in a true and consistent communication with people is very important for them. Local administrations are one of the most convenient administration units for the political participation of the people in democratic countries. Local administrations need more public relations practices not to come across with negative reactions from people and to be more responsive to them. There fore, public relations have a huge role in local administrations. It is necessary to reach the intended population with the messages in appropriate content and appropriate communication media. The Project of District Council that is an effective practice of public relations brings out the governance fact that is a mutual management fact. The aim here is that provided public's participation in management actively. The practice of District Council is carried for the first time in our country by Konya Metropolitan Municipality.