Avrupa Birliği İletişim politikaları ve Türkiye
European Union communication policies and Turkey
  1. Tez No: 377800
  2. Yazar: MUHAMMET ERBAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. MEHMET FİDAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Communication, EU Communication Policies, Audio-Visual Media in EU, Turkey's Communication Policies in EU Harmonization Process
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 219
Özet
Küreselleşme tarih boyunca geçmişten günümüze gelen insanın var olmasıyla birlikte iletişime geçmesiyle sürekli gelişen bir kavramdır. Zamanla teknolojiye paralel olarak iletişim yolları da çeşitlilik kazanmış ve gittikçe önem kazanmıştır. İletişim'de günümüz de etkin rol medya tarafından üstlenilmiştir. Gerek görsel-işitsel medya gerekse yazılı medya küreselleşmenin tavan yaptığı yenidünya düzeninde yön verici olarak hareket etmektedir. Ekonomik olarak büyümek için atılması gereken en önemli adımlardan birisi de kitlesel iletişim yöntemlerinin en iyi bir şekilde kullanılması adımıdır. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra İletişim Politikaları yönünden Avrupa Devletleri'nin, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya öncülüğündeki Uzak Doğu Devletlerinin gerisinde kalması Avrupa Devletleri'ni bir gerilemenin içerisine sokmuştur. Bu durumun farkında olan Avrupa Devletleri Birlik haline geldikten sonra hızlı adımlar atarak rakibi olduğu ülkeleri yakalamayı başarmıştır. Bu çalışmada Avrupa Birliği'nin İletişim Politikaları ve bu politikaları gerçekleştirirken yaşanılan süreç ve ayrıca Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesindeki gelişmeler incelenmiştir. ( Anahtar : İletişim, Avrupa Birliği İletişim Politikaları, Avrupa Birliğinde Görsel-İşitsel medya,Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Türkiye'nin İletişim Politikaları
Özet (Çeviri)
Globalisation has been a continuously growing concept as people started to communicate throughout the history. In paralel with technology, communication methods have gradually got vary and gained importance. The Media has the active role on communication nowadays. Both audio-visual and printed media act as a director in the new world order where the globalisation has reached peak. Therefore one of the most crucial steps of ecomomic growth is the effective use of the mass communication methods. The fact that after the World War II, European States fell behind the Far East countries in terms of communication policies put them in a reccession. Having realized the current situation, European States United and managed to achieve the success of rival countries rapidly. In this study, Besides EU Communication Policies and its implementation process Turkey's progress in EU harmonization process has also been analyzed.