Sigortacılığın KOBİ'lere tanıtımı ve devamlılığın sağlanması
The company is operating SMEs promotion and continue for insurance
  1. Tez No: 381149
  2. Yazar: CEYHUN ALPARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALAATTİN FIRAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sigorta, Sigorta sistemi, Sigortacılık, Desteklemepolitikaları, Risk, Risk azaltma yöntemleri, Destek programları, Devlet desteği, KOBİ, insurance, insurance system, Risk, Risk reduction to support policies, methods, support programs, State support for KOBI
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Gelişmiş ülkelerde ekonomik ve sosyal kalkınmanın bir göstergesi olarak sigorta kişi ve kuruluşlara güven oluşturmanın yanı sıra bir fon oluşturarak ekonomiye ilave mali kaynak temin etmektedir. Bu çalışmada sigortacılığın KOBİ'lere, doğal afetlerin olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinden KOBİ'lerin finansal yapılarına yaptığı katkının önemi ve sigorta sektörünün risk yönetiminin özelliklerinden ve KOBİ'lerde sigortanın öneminden bahsedilecektir. Çalışmada başta Türkiye'de olmak üzere genel anlamda sigorta sisteminin nasıl anlaşıldığı, sigortanın nasıl tanımlandığı, sigorta sisteminin topluma ve iş dünyasına hangi faydaları sağladığı, ne tür işlevler üstlendiği, üstlendiği fonksiyonlarla nelerin elde edildiği tartışıldıktan sonra risk konusuna değinilmiştir. Risk transfer şekilleri ve sigortacılık bakış açısı ile riski tanımlayarak riskin bazı sınıflandırmaları ile ilgili bilgiler verilmiştir. KOBİ'lerin hangi durumlarda hangi risklerden kaçınmaları gerektiği, hangi durumlarda risklerini azaltma zorunluluğunda oldukları ve riski üstlenmenin getireceği tehlikelerin neler olduğu incelenmiştir. Çalışmanın sonraki bölümü ise Türkiye'deki KOBİ'ler ve bunların özellikleri ile ilgili yapısal bilgileri içermektedir. Yapılan bu literatür çalışması ile ortaya çıkan hipotez sonucunda sigorta sisteminin KOBİ'lerde bilinmesi KOBİ'ler üzerindeki etkisi ve sağladığı yararların ve finansal katkının olumlu yönde etkisinin olduğunu ayrıca sigortanın faydalarının KOBİ'lerde etkili olabilmesi için sistemin tutundurulmasına yönelik konuların incelendiği bir bölüm oluşturulmuştur. Başta KOBİ'lerde sigorta satın almaya iten güdülerin neler olabileceği, hangi tanıtım ve tutundurma metotlarının uygulanabileceği ve sigortanın destek modüllerine alınmasının sigortacılığı tutundurma açısından önemini bu kısımda incelenmiştir. Ayrıca KOBİ'lere yönelik sigorta işlemleri için hangi tür desteklerin nasıl uygulanabileceği, destek modüllerine alınması konuları irdelenmiştir. Sonuç bölümünde bu çalışma kapsamında sigorta sektörüne yönelik çeşitli çözümler sıralanmıştır
Özet (Çeviri)
In developed countries, the economic and social development as an indicator of insurance to individuals and corporations in addition to creating trust by creating a fund that ensures additional financial resources to the economy. In this study, the insurer of the KOBI, of natural disasters to be disposed of their adverse effects on SMEs the importance of his contribution to the financial and insurance sector risk management of properties and KOBI, referred to the importance of insurance. In the study, particularly in Turkey, including in a general sense, how the insurance system is understood, how you can insure the insurance system which provides benefits to society and the world of work, what type of functions undertaken, after discussing what has been achieved with the functions undertaken by the risk mentioned the topic. Risk transfer and insurance perspective with some risk, by identifying the risk classifications are given information about. SMEs, which should avoid situations in which risks, situations in which an obligation to reduce the risks of some of the hazards and the risk they are undertaking what is explored. The next part of the study is KOBI in Turkey and their properties contain structural information about the. This literature study as a result of the insurance system, the resulting hypothesis with KOBI, the impact on KOBI and know the benefits of the positive impact of the financial contribution is also to be effective in KOBI of the benefits of the insurance system's tutundurulma was created a section for the issues examined. Especially KOBI, propelling impulse buying of insurance on what might happen, what methods of publicity and promotion can be applied upon receipt of support modules of the insurer and insurance