Bankacılık sektöründe marka değeri ile tüketicilerin kredi kartı tercihleri arasındaki farklılıkların belirlenmesi: Niğde örneği
Banking sector and consumer credit card brand value choice between the determination of variation: Ni̇ğde sample
  1. Tez No: 381184
  2. Yazar: ALPARSLAN ZİYA ATLI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT TOKSARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık Sektörü, Hizmet Pazarlaması, Banka Tercih Kriterleri, Kredi Kartı, Marka Değeri, Banking Sector, Services Marketing, Bank Preference Criteria, Credit Card, Brand Value
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 225
Özet
Bankalar toplumsal yapıda önemli görevler üstlenen, toplumdaki ekonomik ve sosyal gelişmelerden etkilendiği kadar, toplumu etkileme gücüne de sahip finansal kuruluşlardır. Klasik pazarlama anlayışının bankacılık sektörüne hâkim olduğu dönemlerde bankalar para yatırma-çekme, vadeli mevduat işlemleri, kredi kullandırma gibi faaliyetler de bulunmaktaydı. Bankacılık sektöründe de diğer sektörlerde olduğu gibi artan rekabet ortamı, kâr ve pazar payı baskısı pazarlama ve pazarlama uygulamalarını ön plana almayı gerekli kılmaktadır. Pazarlama uzun dönemli başarı için anahtar rol oynarken, geçmişteki eksik ve yanlış pazarlama uygulamaları, doğru pazarlama felsefesinin yerleşmesinde engel hale gelmektedir. Pazarlama adına salt müşteri odaklı örgütlenmeler, rekabet arenasında sadece müşteri merkezli felsefenin yerleşmesinin ötesine geçememektedir. Bu çalışmanın amacı Niğde ilinde yer alan kredi kartı kullanıcılarının gözünden bankaların marka değerini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan çalışmada katılımcılar açısından kredi kartı tercih kriterleri tespit edilmiş olu, çeşitli demografik değişkenlerle aralarındaki ilişkiler belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Banks that undertake important tasks in the social structure, as well as in the community affected by the economic and social development, are financial institutions also have the power to influence society. Classic concept of marketing in the banking sector is dominated deposit banks in the period -pulling, time deposit transactions, there were activities such as lending. In the banking sector as well as in other sectors increasingly competitive environment, profit and market share pressures to get to the forefront of marketing and marketing practices are needed. Marketing for long-term success playing a key role in the past and inaccurate marketing practices, is becoming an obstacle towards the establishment of the marketing philosophy. Marketing on behalf of purely customer-focused organization, the settlement in the competitive arena just can not go beyond a customer-centric philosophy. The purpose of Nigde credit card located in the province of this study was to determine the brand value of the bank through the eyes of the user. This preferred credit card in objective terms prepared in accordance with the criteria of the study participants have been identified, the relationships between them are determined by a variety of demographic variables.