Seramik form ve yüzeylerde organik doku araştırmaları
Organic texture researches on ceramic forms and surfaces
- Tez No: 381208
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. HÜSEYİN ÖZÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Seramik, Doku, Form, Malzeme, Ceramic, Texture, Form, Material
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Seramik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
İnsanlık tarihi boyunca seramik hem bir malzeme olarak hem de gündelik yaşam objelerini üretmede değerli bir malzeme olarak yer almıştır. Toplumların gelişmesi ve sanat olgusunun ön plana çıkmasıyla seramikten üretilen sanat eserleri de oldukça değer kazanmıştır. Seramiğin teknik ve teknolojik gelişmelerin etkisinde biçimleniş biçimleri çoğalmış, bu durum birçok doku yaratılmasına sebebiyet vermiştir. Bu tez çalışması, seramik form ve yüzeylerde organik doku araştırmalarını konu edinmiştir. Seramik form ve yüzeylerde organik dokuları okumayı amaçlayan tez çalışmasında işlerin üretim sürecinin incelenmesi ve sonuç ürünlerinin yorumlanması da hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
Throughout the human history ceramic took place both as material and producing the objects for everyday life as a valuable material Development of society and art phenomenon prominence have gained quite value works of art which were made from ceramic Shaping of ceramic forms have increased under the influence of technical and technological developments , in this case gave rise to the creation of many textures. This thesis study is a step further a research on ceramic surfaces and texture of forms) has acquired the associated issues. The scope of the thesis is investigate and interpret the results of final ceramic art work products also the production process.