Türk Satım Hukukunda ve Milletlerarası Satım Hukukunda ayıplı malın ayıpsız benzeriyle değiştirilmesi
Accordi̇ng to the Turkish Sales Law and International Sales Law, exchange of defecti̇ve good wi̇th effecti̇ve one
  1. Tez No: 383830
  2. Yazar: UĞUR YAĞCI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SİNAN OKUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Sale contract, Turkish Obligation Law, Convention on International Sale of Goods, defective goods, Exchange with effective one
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 190
Özet
Bu tez çalışmasında, geçmiştin günümüze hayatın her aşamasında, bazen alıcı olarak, bazen satıcı olarak muhatap olduğumuz satım sözleşmesi sonucunda, satın aldığımız malın ayıplı çıkması halinde neler yapılabileceğini, hem Türk Hukukuna hem de Uluslararası Mal Satım Sözleşmesine (CISG) göre alıcı ve satıcı açısından detaylı bir şekilde inceledik. Tezin birinci bölümünde Türk Hukukunda ve Milletlerarası Satım Hukukunda malın ayıplı olmasından dolayı satıcının sorumluluğu ve alıcının ayıptan doğan haklarını inceledik. İkinci bölümde ise, Türk Hukukunda ve Milletlerarası Satım Hukukunda ayıplı malın ayıpsız benzeriyle değiştirme hakkını inceledik. Son olarak da, Türk Hukuku ve Milletlerarası Satım Hukukunu karşılaştırıp icmali bir değerlendirmede bulunduk.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we delved into with all details, What can be done in case of the goods' defectiveness based on Turkish Law and Convention On Contracts For The International Sale Of Goods (CISG). In the first part of the thesis, we delved into the seller's responsibility and buyer's rights in case of good's defectiveness in Turkish Law and Convention On Contracts For The International Sale Of Goods. In the second part of thesis, we delved into the right of Exchange with effective one in Turkish Law and Convention On Contracts For The International Sale Of Goods. Eventually we compared the topic based on Turkish Law and Convention on Contracts for the International Sale of Goods (CISG).