Sanal portfolyo uygulamalarının incelenmesi ve bir uygulama örneği: DPÜ GSF Online Portfolyo Sitesi
Examination of virtual portfolio applications and an application example: DPU GSF Online Portfolio Website
- Tez No: 385530
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHMUT AYHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Online, Sanal Portfolyo, Web Tasarım, Sosyal Portfolyo Ağı, Online, E-Portfolio, Web Design, Social Portfolio Network
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu araştırma, portfolyo sitelerindeki grafiksel yapıyı incelemek ve elde edilen bulgulara göre bir web sitesi yapabilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular ışığında bir sanal portfolyo web sitesinin nasıl yapılacağı ve birden fazla kullanıcının eş zamanlı kullanımına olanak tanıyabilmesi için neler gerektiği gibi sorunlar çözülmeye çalışılmıştır. Portfolyo, tasarımcısıyla birlikte gelişen ve büyüyen, tasarımcısının zihnine açılan bir sergidir. Bu sergiyi teknolojiyle harmanlamak hem gelişimine katkı sağlayacak, hem de sergiye daha geniş kitlelerin her zaman kolaylıkla erişebilmesine imkân tanımış olacaktır. Yapılan araştırmalar ve elde edilen bilgiler yardımıyla, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi için böyle bir hizmeti hayata geçirebilecek bir web sitesi uygulaması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research came to life with the prime purpose of examining graphical structures of online portfolio websites, and thus create a similar social portfolio network with the obtained knowledge. In the light of this knowledge, some design problems were attempted to be solved. Such as; how to create a portfolio website and how to enable this system to handle simultaneous use by multiple users and what components/web design elements are necessary for such intent. Portfolio, is a gateway to the exhibit of its designer's mind. It grows and thrives with its designer. This exhibit can be opened to vast masses and can be developed even further with the help of ever advancing technology. With this research and knowledge it offered, it's attempted to create such a social portfolio network service for Dumlupınar University Fine Arts Faculty.