French model of water distribution and sewage collection and treatment service administration under private company management
Özel şirket yönetimi altında su dağıtımı, kanalizasyon ve atık su hizmetleri idaresinde Fransız modeli
  1. Tez No: 38575
  2. Yazar: MUSTAFA TUNÇ ERK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Belediye Hizmetleri İdaresi, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri, Belediye Hizmetleri Özel Şirketleri, Municipal Public Service Administration, Water Distribution and Sewage Collection and Treatment Service, Municipal public Service Companies. Science
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
öz ÖZEL ŞİRKET YÖNETİMİ ALTINDA SU DA?ITIMI, KANALİZASYON VE ATIK SU HİZMETLERİ İDARESİNDE FRANSIZ MODELİ ERK, Mustafa Tunç Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Talat BİRGÖNÜL Ocak, 1995, 114 sayfa. Belediye hizmetleri genellikle yerel yönetime bağlı kurumlar tarafından yönetilmektedir. Bugün, bazı batılı uzman özel şirketler belediye hizmetleri yönetimi konusunda yerel yönetimlere hizmetlerini sunmaktadır. Bu çalışında, su ve kanalizasyon işletmesi örnek alınarak Fransız modeli incelenmiştir. Bu çerçevede, öncelikle literatür araştırması yapılarak bu modelin genel koşulları, hukuki, ekonomik ve yapısal yönleri incelenmiştir. Daha sonra, bu modelin uygulanması Fransa'da belediye hizmetleri yönetimi yapan özel bir firmada incelenmiştir. Elde edilen tecrübelerden çıkan yorumlar teorik tanımlarla birlikte yoğrularak, Fransız modelinin teorik ve pratik yönlerini yansıtan sonuç elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE FRENCH MODEL OF WATER DISTRIBUTION AND SEWAGE COLLECTION AND TREATMENT ADMINISTRATION UNDER PRIVATE COMPANY MANAGEMENT ERK, Mustafa Tunç M.S. in Civil Engineering Supervisor: Asst.Prof.Dr. Talat BIRGÖNÜL January, 1995, 114 pages. The administration of municipal public services is usually provided by public organisations or institutions dependent on the local authorities. Today, western specialised private companies are proposing their services to local authorities for the management of some municipal public services. In this study, the French model has been analysed through an example of municipal public service: the water distribution and sewage collection and treatment service. Within this scope, first, the general environment, the legal, financial and organisational aspects of this model has been described through literature research. Secondly, the application of this model has been observed and analysed in France at a municipal public service managing private company, comments issuing from the experience have been melted with the theoretical descriptions to obtain the result which reflects both theoretical and practical aspects of the French model.