Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde işbirlikli öğrenme yöntemi
The cooperative learning method in religious culture and moral course
  1. Tez No: 386047
  2. Yazar: SÜMEYRA YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA KÖYLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İşbirlikli Öğrenme Yöntemi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, Hz Muhammed
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
Bu çalışmanın amacı, 4. Sınıf öğrencilerinin“Hz Muhammed”öğrenme alanını kavramasında İşbirlikli Öğrenme Yönteminin etkilerini araştırmaktır. Ayrıca çalışma DKAB dersinde İşbirlikli Öğrenme Yönteminin uygulanabilirliğini ortaya koymaya çalışmaktadır. Araştırmanın örneklemini 2013-2014 eğitim öğretim yılında Sinop Merkez Atatürk İlkokulunda 4. sınıfa devam eden toplam 109 4. sınıf öğrencisi teşkil etmektedir. Araştırma 2 bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırmanın problemi, amacı ve önemi, temel kavramlar ve sınırlılıkları verilmiştir. Birinci bölümde kuramsal çerçeve, İşbirlikli Öğrenme ve teknikleri, öğretmen ve öğrenciye düşen görevler hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde İşbirlikli Öğrenme Yönteminin DKAB dersinde uygulanabilirliği, öğretmen görüşü, sınıf gözlemleri, fotoğraflar ile ilgili örnekler verilmiştir. Sonucunda bazı öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to investigate the effects of the Cooperative Learning Method on the 4th year (grade) students in understanding the learning area of“Prophet Mohammed”. In addition, the study aims to prove the applicability of the Cooperative Learning Method in Religious Culture and Moral Course. Sample study group of the research consist of 109 four- grade students attending to Atatürk Primary School in the Sinop in 2013-2014 academic year. The research consist of two sections. Introduction, deals with research problem, the purpose and importance of the research, and the limitations of the method. The first section deals with the theoretical framework, what a cooperative learning is, its conditions and limitations. The second section deals with the techniques of the method, samples about the applicability of the method of cooperative learning in Religious Culture and Morals Course; teacher' s opinions; observations and photographs are included. Fınally some suggestions are presented to researchers. Key Vocabulary: Cooperative Learning Method, Religious Culture and Morals Course, Prophet Mohammad