Performence enhancement analysis of modern wireless networks using mimo technique
Mımo yöntemi ile modern kablosuz ağların performans arttırılması analizi
  1. Tez No: 386072
  2. Yazar: AYAD ABDULLA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TANER ALTUNOK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: KablosuzBilgisayar Sistemi, MIMO, Rayleigh Zaiyflanmek Kanal, Çeşitlilik Sistemleri, BER, Wireless Computer Networks, MIMO, Rayleigh Fading Channel, Diversity Systems, BER
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Birden fazla verici ve birden fazla kullanan antenlersistemleri genellikle Çoklu Giriş Çoklu - Çıkış (MIMO) sistemler olarak bilinir.Bu kablosuz ağ teknolojisi büyük ölçüde yapıcıyollu yayılma istismar ederek kablo suz iletişim sistemi geliştirir. Bu yollar, böylece iletim (çeşitlilik kazancı)güvenilirliğini artırmak veya aynı anda iletilen veri akışlarınınsayısını artırarak vekablosuz sistem (çoğullama kazancı)kapasitesinin artırılması ve bit hata oranını azaltarak, iletilen veri artıklık sağlamak için kullanılabilir. Bu tez bizim önerilen MIMO kablosuz modeli kullanılarak elde edilen,çeşitlilik ve kanal kapasitesi geliştirmeleri belirleyen karşılaştırmalı çalışmalar tanıttı. Bu model içinanten konfigürasyonları bu antennas.Bunlar analiz edilmiş ve için mümkün olduğunca düşük görüntü yan bandı önlemek için yeni mikro bant geçiren filtre kullanır kapasite geliştirmeleri, sırasıyla.
Özet (Çeviri)
The systems that utilizing multiple transmit and multiple receive antennas are commonly known as Multiple - Input Multiple - Output (MIMO) systems. This wireless networking technology can greatly improves wireless communication system by exploiting the multipath propagation constructively. These paths can be exploited to provide redundancy of transmitted data, thus improving the reliability of transmission (diversity gain) or increasing the number of simultaneou sly transmitted data streams and increasing the capacity of the wireless system (multiplexing gain) and decreasing bit error rate. This thesis introduces a comparative studies that determines the diversity and channel capacity enhancements, resulting from using our proposed MIMO wireless model. The antenna configurations for this model uses new microstrip bandpass filter to prevent the lower image sideband as far as possible for these antennas.These enhancements has been analysed in term of Bit Error Rate (BER) and bit rate of data transmission for the diversity and capacity enhancements, respectively.