Kesirli diferensiyel denklemlerin teorisi ve bazı uygulamaları
Fractional differential equations theory and its some applications
- Tez No: 386181
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL BAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Kesirli diferensiyel denklem, Varlık teklik problemleri, Kesirli Laplace dönüşümü, Riemann-Liouville, Caputo, Fractional differential equation, Existence and uniqueness theorems, Fractional Laplace transformation, Riemann-Liouville, Caputo
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Dört bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde kesirli analizin tarihsel geçmişi ve yakın tarihi verilmiştir. Ayrıca fiziksel ve biyolojik uygulamaları ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. ikinci bölümde temel tanımlara ve kavramlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde lineer kesirli diferensiyel denklemler için varlık teklik teoremleri ve ispatları verilmiştir. Ayrıca kesirli mertebeden sınır değer problemleri için varlık teklik teoremleri, ispatları ve uygulamaları ele alınmıştır. Tezin son bölümünde ise kesirli Laplace dönüşümü detaylı bir şekilde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study consists of four chapter and the history of fractional analysis is given in its first parts. Furthermore, physical and biological applications is given. In the second chapter, some fundamental concepts and definitions are given. Third chapter is deal with the existence and uniqueness theorems and their proofs. In addition existence and uniqueness theorems of boundary value problems for fractional degree and its applications are mentioned. Fractional Laplace transformation is examined in detail in the last chapter.