Fractal tree modelling : Generation, rendering and growth animation
Fraktal ağaç modelleme
  1. Tez No: 38665
  2. Yazar: ERSİN ÜNAL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BÜLENT ÖZGÜÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Fraktal Modelleme, Doğal Fenomen Modelleme, Ağaç Modelleme. iv, Fractal Modeling, Natural Phenomena Modeling, Tree Modeling. Ill
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
ÖZET FRAKTAL A?AÇ MODELLEME Ersin Ünal Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Yüksek Lisans Danışman: Prof. Bülent Özgüç Şubat, 1995 Kullanıcı etkileşimi söz konusu olduğunda, görüntü amaçlı bitki modellerinin gerçekleştirilmesi için çeşitli zorlukların aşılması gerekir. Bu tezde, yinele nen, zamana bağımlı, fraktal bir ağaç modeli öneriyoruz. Gerçekçi özellikleri arasında istatistiki eş benzerlik, rassal budama ve hüristik dal kesişimlerini sayabiliriz. Modelin odak noktası gerçekçi dal yapılarıdır. İstatistiki frak tal yöntemlerle oluşturulan model iskeleti hüristik hızlandırma teknikleri kul lanılarak kaplanmıştır. Modelin parametrik ayarlamalarına ve izlenmesine yakın gerçek zamanda cevap verebilen bir sistem geliştirdik. Sistemin uygulaması bir SGI Iris Indigo XS24 iş istasyonu üzerinde yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FRACTAL TREE MODELING: GENERATION, RENDERING AND GROWTH ANIMATION Ersin Ünal M.S. in Computer Engineering and Information Science Advisor: Prof. Bülent Özgüç February, 1995 Plant modeling for visual purposes is a challenge, especially when user inter action is a concern. In this thesis, we propose a recursive, time-aware, fractal tree model with realistic features including statistical self-similarity, stochas tic pruning and heuristic branch intersections. The main focus is on realistic branch structures. The skeletal model constructed by statistically fractal meth ods is fleshed out using heuristic acceleration techniques. We develop a system with near real-time feedback for fast model manipulation and viewing. The system implementation is developed on an SGI Iris Indigo XS24 workstation.