Yatırım kredileri ve yatırım kredilerinde IFC süreci
Investment credits and IFC processes
  1. Tez No: 388832
  2. Yazar: TUNAY ZİNCİRKIRAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULKADİR TUNA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Ekonomi, Maliye, Banking, Economics, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Yatırım, Yatırım Kredileri, Fizibilite, Uluslararası Finans Kurumu, IFC, Dünya Bankası, Investment, Investment Credits, Feasibility, International Finance Corporation, IFC, World Bank
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu çalışmada, yatırım kredileri ve yatırım kredilerinde International Finance Corporation (IFC) süreci araştırılmıştır. Bu amaçla yatırımın fikrinin doğuşundan, yatırım aşamasına kadar olan tüm süreçler ile yatırımın finansmanın sağlanmasındaki en etkin yollar üzerinde durulmuştur. Söz konusu tez toplam altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; yatırımın tanımı, anlamı ve önemi üzerinde durularak, yatırımın planlanma aşamalarına değinilerek yatırım kararının hangi yollarla verilmesi üzerine durulmuştur. İkinci Bölümde; kredi ile ilgili temel bilgilere değinilerek, kredilerin sınıflandırılmasına yer verilmiştir. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bölümlerde; IFC ile ilgili temel bilgiler verilerek, sağladığı hizmetler detaylandırılmıştır ve prosedürleri açıklanmıştır. Son olarak IFC'nin Türkiye' de destek olduğu kredilere yer verilmiştir. Ayrıca yapılan çalışmada IFC'nin yatırım projelerini desteklemedeki temel koşulları arasında ülke faktörü ve çevre faktörünün önemli bir yer aldığı da dikkat çekmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, investment loans and particularly International Finance Corporation (IFC) processes have been examined. Starting with the idea of a new investment, all processes pf investment project has been explained in every detail possible. Thesis consists of six chapters. In the first part; the definition of investment with an emphasis on the importance of making investment decisions at the planning stage of the investment has been emphasized. In the second chapter; basic information about the credit types and classification of loans has been examined Third, fourth and fifth chapters; giving basic information about IFC, the phases IFC financing are detailed to the extent possible. Finally IFC's projects in Turkey have been provided. Additionally, basic criteria of IFC decision making regarding the country factor and environmental factors have been provided.