Münafikûn Suresi'nin din eğitimi açısından tahlili
Interms of religious education analyze of Munafikun Sura
  1. Tez No: 388980
  2. Yazar: MAHMUT TOPCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FAHRİ KAYADİBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kur‟an, Eğitim, Din Eğitimi, Münafık, Karakter, Quran, Education, Religious Education, Hypocrites, Character
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalıĢmada“MünafikûnSuresi‟nin Din Eğitimi Açısından Tahlili”yapılmıĢtır. Gayemiz, MünafikûnSuresi‟nde eğitime dair çıkarımlar tespit ederek din eğitimine katkıda bulunabilmektir. AraĢtırmamızbir giriĢ, üç bölüm ve sonuç kısmından oluĢmaktadır. GiriĢ kısmında, tezin konusuna, amacına ve metoduna değinilmiĢtir. Birinci bölümde, nifak kavramı ve onunla irtibatlı olup surede geçen kavramlar incelenmiĢtir. Ġkinci bölümde, münafıkların vasıfları ve onlara karĢı dikkatli olmaları ve onlara benzememeleri hususunda mü‟minlere yapılan uyarılara yer verilmiĢtir. Üçüncü bölümde ise karakter eğitimi ve MünafikûnSuresi‟nde uygulanan eğitim metot ve ilkeleri tespit edilmeye çalıĢıldı. Sonuç bölümünde ise,münafıklık hissiyatından korunmuĢ sağlam bir karakter edinmek için,insanın eğitiminin bir bütün olarak değerlendirilmesi ve manevi yönünün eğitiminin öncelikli olması gerektiği vurgulandı.
Özet (Çeviri)
In this research, interms of religious education analyze ofMunafikunSurawas studied.Our goal, by identifying the inference on education in the HypocritesSure to contribute to religious education. Our research an introduction, three chapters and a conclusion part is composed.In the introduction, thesis topic, objectives and methods were mentioned.In the first section, the concept of discord and its associated concepts in the Sure were examined.In the second part, the characteristics of the hypocrites, and in the case ofbe wary of them and they do not like them warning to the believers are described.In the third art, character education and the training methods and principles applied in the MunafikunSura were studied to determine. In the conclusion part, to obtain a strong character protected from the feeling of hypocrisy, necessity to evaluate of the education of people as a whole and to give priority to the education of spiritual direction were emphasized.