Kamu mali yönetiminde iç denetim – performans denetimi ilişkisi
Public financial management internal audit – performance audit
  1. Tez No: 389064
  2. Yazar: ENGİN ÖZTORNACI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Denetim, İç Denetim, Performans Denetimi, Kamu Mali Sistemi, Audit, Internal Audit, Performance Audit, Public Financial System
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Maliye Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Zaman içinde devlet organizasyonu yönetim fonksiyonlarını giderek arttırmış ve kamu otoritesince kullanılan kaynakların hem hukuki hem sosyal hem de iktisadi olarak ihtiyaçlara uygun kullanımının yeniden gözden geçirilmesi ve incelenmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu bu gereksinimlerin bir yansıması olarak hayata geçirilmiştir. Denetim sınıflandırmaları incelenirken iç denetim türlerinden bir olarak ifade edilen performans denetimi, özellikle Kamu Mali Sistemi söz konusu olduğunda bir dış denetim kurumu olan Sayıştaylar eliyle yürütülen ve kendine özgü özellikler barındıran bir kavramdır. Bu çalışmada kamu maliyesi açısından iç denetimin performans denetimi ile ilişkisinin incelenmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In time, stateorganization has graduallyincreaseditsmanagementfunctions and thenecessity of reviewing and analysingthejuridical, social and financialutilization of theresources in accordancewiththeneedsbythepublicauthority has arised. Thelawno. 5018 on Public Finance Management and Control Law is actualized as a reflectiontotheseneeds. Whenanalysingtheclassifications of audit, performanceauditing, that is expressed as beingone of theinternalaudittypes, is a conceptthatreservedistictivefeatures and especiallywhen it comesto Public Financial System, it is carriedoutbymeans of Chamber of Accountwhich is an institution of externalaudit. Inthisstudy, theobjective is toanalysetherelationshipbetweeninternalauditing and theperformanceauditing in terms of publicfinance.