Bir iletişim modeli olarak oyunlaştırma
Gamification as a communication model
- Tez No: 389806
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. LEVENT AKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Oyunlaştırma, Dijital İletişim, Dijital Pazarlama
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Dijitalleşen dünya pazarı her geçen gün faaliyet alanlarını ve etkinliğini genişletmektedir. Bu yüzden iletişim modelleri de kendini güncelleyerek dijital çağa uymaya başlamıştır. Oyunlaştırmayı ele almamıza sebep olan nokta burasıdır. Çünkü dijital iletişim düzleminde oyunlaştırma son derece cazip fırsatlar sunmaktadır. Oyunlaştırmanın geleceğini ve olanaklarını çözümlemek için geçmişini anlamak gerekir. Bu tezin konusu da oyunlaştırmanın sunduğu fırsatlar, geçmişi ve geleceğidir;savunduğu fikir ise, oyunlaştırmanın iletişim kanalları için daima kullanılabilir ve faydalı olduğudur. Oyunlaştırma en temel olarak dijital pazarlama için önemli fırsatlar sunmaktadır. Fakat bunun yanında politika ve sosyal sorumluluk projeleri düşünüldüğünde de önemli ölçüde faydalı bir iletişim kanalıdır. Hatta oyunlaştırmanın kendisi bir gelir modeli şeklinde planlanabilir.
Özet (Çeviri)
The world market which getting digital is maximizing its scope and efficiency. For this reason comminication models has started to updating themself for adept to digital age. It's the why we are thinking about the gamification. Because gamification is offering so piquant oppurtunities in the digital communication plaftorm. For analyzing future and potential of gamification, we should understand past of gamification. Issues of this thesis are the oppurtunities which gamification's presents and future of gamification, so naturally past of gamification also. The defend the opinion of the thesis is gamificiation is so useful and so profitable. Gamification, basically, provides significant opportunities for digital marketing. Besides, it is a beneficial communication channel regarding political and social responsibility projects. In fact, gamification itself might be determined as a monetization model.