Konyaaltı (Antalya) ilçesi makrofungusları üzerinde taksonomik çalışmalar
Taxonomic studies on the macrofungi in Konyaalti (Antalya) district
- Tez No: 392398
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA IŞILOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Makrofungus, Yeni Kayıtlar, Taksonomi, Konyaaltı, Antalya, Macrofungi, New Records, Taxonomy, Konyaaltı, Antalya
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 240
Özet
Bu çalışmada, Konyaaltı (Antalya) İlçesinin farklı lokalitelerinden 2012-2015 yıllarında yapılan arazi çalışmaları ile toplanan makrofungus türleri araştırılmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucu; toplanan mantar örneklerinin 2 bölüm, 38 familya, 65 cinse ait 118 takson olduğu belirlenmiştir. Bu taksonların 9'u Ascomycota ve 109'u Basidiomycota bölümüne aittir. Makrofunguslar ile ilgili mevcut literatüre göre, 9 taksonun Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir. Bunlar; Clitocybe trulliformis, Cystodermella adnatifolia, Hygrophorus subviscifer, Laccaria montana, Melanogaster durissimus, Omphalina galericolor, Pithya cupressina, Tubaria dispersa, Tubaria pallidispora'dır.
Özet (Çeviri)
In this study, macrofungal specimens collected from different localities in Konyaaltı (Antalya) district in the years of 2012-2015 have beeen investigated. As a result of the field and laboratory studies, macrofungal specimens collected from the area belonging to 2 divisio, 38 families, 65 genus, 118 taxa have been identified. 9 of these taxa are belonging to Ascomycota, and 109 taxa to Basidiomycota. According to the present literature, about Macrofungi of Turkey 9 taxa are new records for Turkey. These are; Clitocybe trulliformis, Cystodermella adnatifolia, Hygrophorus subviscifer, Laccaria montana, Melanogaster durissimus, Omphalina galericolor, Pithya cupressina, Tubaria dispersa, Tubaria pallidispora.