Raylı sistem araçlarında milli marka oluşturma yaklaşımı
Brand building management approach in national rail system
- Tez No: 392815
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNCER TOPRAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, Transportation
- Anahtar Kelimeler: Raylı Sistem, Ulaşım, Milli Marka, AR-GE, Test, Sertifikasyon, Railway system, transportation, nationalization, R&D, Test, Certification
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Amerika, Japonya, Avrupa, Rusya ve Çin gibi Gelişmiş ülkelerde raylı sistemler, havacılık sektörü ile birlikte yük ve yolcu taşımacılığında en çok yatırım yapılan, özellikle soluduğumuz çevreye zararı en az olan ve en ucuz toplu taşıma sağlayan sektördür. Türkiye'mizde uzun yıllar ihmal edilen bu sektör, hükümetin 2023 vizyon ve stratejik planlarında yitik yılları karşılamak amacıyla en çok yatırım yapılacak alan olarak seçilmiş, bu amaçla mali harcamalarda ilk sırayı almıştır. Bu çalışma, böylesine yüksek katma değerli ve önemli bir sektörde milli markanın önemine vurgu yapmak için hazırlanmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde, raylı sistemlerin hem dünyada hem de ülkemizdeki tarihi süreci öne çıkarılarak önemi vurgulanmıştır. İkinci bölümde, raylı sistem araçlarının tipleri ve özellikleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde, hem dünyada hem ülkemizde raylı sistem yatırımlarının güncel durumu irdelenmiştir. Dördüncü bölümde, ülkemiz firmalarının raylı sistem araçlarında milli marka çalışmaları detaylandırılmış ve bu çalışmaların aslında nasıl olması gerekliliği üzerinde durulmuştur. Son bölümde ise ülkemizde yapılan çalışmaların yetersiz ve katkı değerinin düşük olması nedeniyle olumsuz şartları gidermede hangi yöntemlerin izlenmesi gerekliliği anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
Railway system is the sector that provides the cheapest public transport especially damage to the environment that we breath least and make the most investment in passenger and freight transport with aviation developed countries such as America, Japan, Europe, Russia and China. This sector has been neglected for many years in Turkey was selected as most investment in the government's 2023 vision and strategic plan to restitute the lost years. It took first place in the financial expenditure for this purpose. In this study It is designed to emphasize the importance of national brands such an important sector with high added value. In the first chapter rail Systems are emphasized the importance by highlighting the historical process in our country and in the world. In the second part, the types and characteristics of rail vehicles were examined. In the third chapter It has been examined the current status of rail investment in our country and in the world. In the fourth chapter It is detailed studies of our country's national railway sytems of the company brand and focused on how to be the necessity of this study. In the last chapter It is expressed necessity of which method is taken line because of removing adverse condition due to the low value and inadequated of the work done in our country.