Katenersiz tramvay sistemleri ve Konya uygulaması
Catenery free tram systems and Konya application
- Tez No: 392814
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNCER TOPRAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, Transportation
- Anahtar Kelimeler: Light Rail Systems, Rail Systems Free Catenary, Battery
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Ülkemizde son yıllarda raylı sistem yatırımları hızla artmaktadır. Yapılan ilk raylı sistem hatlarından biriside Konya'dadır. Konya için yeni yapılacak tramvay hattı kentin tarihi merkezinden geçmektedir. Tarihi kent merkezinin görüntüsünü bozmamak için bu bölge katenersiz yapılacaktır. Bu çalışmada, Konya için en uygun katenersiz tramvay sisteminin hangisi olacağı araştırılmıştır. Birinci bölümde çalışmanın amacı, objektifleri ve kapsamı ile ilgili kısa bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde katenersiz tramvay sistemleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde sistemlerin uygunluk ve maliyet analizleri yapılmıştır. Dördüncü bölümde Konya'nın raylı sistemleri hakkında bilgi verilmiştir. Beşinci bölümde yeni yapılacak hat ile ilgili bilgiler verilmiştir. Altıncı ve yedinci bölümde Konya için uygun bataryalı tramvaylar incelenmiştir. Son bölümde sonuç ve öneriler sunulmuştur. Anahtar Kelimeler : Hafif Raylı Sistem, Katenersiz Raylı Sistem, Batarya
Özet (Çeviri)
Railway system investments have been increasing rapidly in recent years in our country. One of the first railway system line has made in city of Konya. New tram line will pass through historic center of Konya. This line will be constructed free catenary system without distorting appearance of city of center. In this study, Which will be most suitable tram system without catenary for Konya city has been searched. In the first chapter purpose of study, objectives and scope information was given. In the second chapter tram systems free catenary was examined. In the third chapter suitability and cost analysis of systems for Konya was made. In the fourth chapter information of rail systems of Konya was given. In the fifth chapter information of new line will be made was given. In the sixth and seventh chapter suitable trams with battery for Konya was examined. Conclusions and recommendations are presented in the last chapter.