Türkiye'de dilsiz kaval için yapılmış metodolojik çalışmalar üzerine bir inceleme
An examination on methodological works done for shepherd's pipe in Turkey
- Tez No: 393672
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DENİZ AYDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Dilsiz Kaval, Dilsiz Kaval Eğitimi, Metot
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ordu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu araştırma, Türkiye'de dilsiz kaval için yapılmış metodolojik çalışmaları, belirli yönlerden incelemeyi amaçlamıştır. Araştırma kapsamına alınan konular; yapısal özellik, tutuş tekniği, çalış teknikleri, etüt ve eserlerdir. Dolayısı ile incelenen metodolojik çalışmalar bu konular kapsamı doğrultusunda sınırlandırılmıştır. Betimsel nitelik taşıyan bu araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Belgesel tarama yöntemi ile elde edilen veriler içerik analizi yapılarak yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda, araştırma kapsamına giren konuların benzer ve farklı yönleri ortaya çıkartılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research has aimed to examine the methodological works done for shepherd's pipe in Turkey in various aspects. Subjects included within the scope of research are structural feature, holding technique, playing techniques, etude and works. Thus the methodological works have been restricted in line with the scope of these subjects. Scanning model has been used in this research that has a descriptive character. Data acquired with the documentary scanning method has been analyzed and interpreted with content analysis. Similar and different aspects of subjects included within the scope of research have been revealed at the end of research. Key Terms: Shepherd's Pipe, Education of Shepherd's Pipe, Method.