2006-2013 yılları arasında kliniğimizde sert damak neoplazmı tanısı ile takip edilen hastaların değerlendirilmesi
The outcome of patients treated and followed because of hard palate neoplasms to our clinic between 2006-2013
- Tez No: 394206
- Danışmanlar: PROF. DR. TARIK BABÜR KÜÇÜK
- Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
- Konular: Kulak Burun ve Boğaz, Otorhinolaryngology (Ear-Nose-Throat)
- Anahtar Kelimeler: oral kavite, sert damak neoplazmları, pleomorfik adenom, minör tükürük bezi tümörleri, maksillektomi, Oral cavity, hard palate neoplasms, pleomorfic adenoma, minör salivary gland tumors, maxillectomy
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Tıp Fakültesi
- Ana Bilim Dalı: Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
ÖZET Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn- i Sina Hastanesi KBB kliniğinde, 2006 – 2013 yılları arasında sert damak neoplazilsi nedeni ile takip ve tedavi edilen, dosyaları geriye dönük olarak taranmıştır. Çalışmamızda hastaların demografik bilgileri, histopatolojik tanıları, tedavi seçenekleri ve tedavi sonrası takipleri incelendiğinde veriler dünya literatürleriyle uyumlu bulunmuştur. Seçilecek tedavi yönteminin hastaya ve tümöre göre belirlenmesi önerilmekle beraber, kliniğimizin yaklaşımı operabl hastalarda cerrahidir.
Özet (Çeviri)
The Outcome of Patients Treated and Followed Because Of Hard Palate Neoplasms To Our Clinic Between 2006-2013 Retrospective results of 32 patients who has been treated and followed with a diagnosis of hard palate neoplasms in Ankara University Medical Faculty Ibn-i Sina Hospital Ear, Nose and Throat Department was considered between 2006-2013 years. In our study we invastigated demographic data of the patients, histopathological diagnosis, treatment options and post-treatment follow-up. The data were consistent with the world literature. We suggest the selection of treatment method according to the patient and tumor. In our clinic we do surgery to patients who are operable.