Human trafficking for commercial sexual exploitation: Case study of the Nigerian sex trafficking industry
Ticaret amaçlı cinsel istismar ve insan kaçakçılığı: Nijerya'dan insan ticareti vakası
- Tez No: 394654
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELİN AKYUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: human trafficking, sexual exploitation, vulnerability, globalization
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Zirve Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu tez insan ticareti (kaçakçılığı) ile cinsel istismar arasındaki karşılıklı etkileşimi incelemektedir. Bunun yanısıra küreselleşmenin köklü parçaları olan neoliberal ekonomik yapı ile insane kaynaklarının Nijeryalı kadınların ticari cinsel istismar amacıyla İtalya'ya kaçırılmalarının nasıl belirlediğini ele almaktadır. Nijerya kontekstinde ticari cinsel istismar ve insane kaçakçılığı olgularına yönelik detaylı bir içgörü sağlamak adına çalışma dâhilinde bir vaka çalışması da yapılmıştır. Tezin amacına yönelik yasal ve kuramsal bir çerveçeve oluşturulduktan sonra, kadınların yasal olmayan yollarla ticari cinsel istismara uğramalarını önlemek için öncelikle Nijeryada kadınların eğitimine daha fazla önem verilmesi tavsiye edilmiştir. Anahtarkelimeler: insanticareti (kaçakçılığı), cinselistismar, savunmasızlık, küreselleşme
Özet (Çeviri)
This thesis seeks to examine the interplay between human trafficking and sexual exploitation. Also how neoliberal economic structures and free movement of human capital as entrenched in globalization determine trends in trafficking of Nigerian women and girls to Italy for commercial sexual exploitations. A case study was conducted to give a detail insight into the phenomenon of trafficking in women and girls for commercial sexual exploitation in the Nigerian context. After providing the legal and theoretical framework for the purpose of this thesis, it's recommended that more emphasis be placed on female education in Nigeria in an attempt to curb the illicit trade in women for commercial sexual exploitations.