Bireylerin kültürel etkinliklere katılım motivasyonları: Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2013 katılımcıları üzerinde bir araştırma
The participant motivations to cultural events: A research on participants of Mersin International Music Festival 2013
  1. Tez No: 395023
  2. Yazar: BANU ES YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. A.CELİL ÇAKICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Turizm, İşletme, Music, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Etkinlik, motivasyon, Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin, Event, motivation, Mersin International Music Festival, Mersin Key words: Event, Mersin
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Tez çalışmasında, Mersin Uluslararası Müzik Festivali 2013 katılımcılarının, demografik özellikleri ve katılım motivasonları incelenmiştir. 421 katılımcının katıldığı araştırmanın verileri, çok değişkenli istatistiksel analiz teknikleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler, etkinlik katılımcılarının yarısından fazlasının bayan ve bekar olduğunu göstermektedir. Çalışmada, etkinlik katılımcılarının katılım motivasyonlarının; yenilik, sosyalleşme, kaçış ve aile başlıklarında incelenebileceği tespit edilmiştir. Bu başlıklar arasında ön önemli motivasyon boyutu ise yenilik arayışı olarak belirlenmiştir. Bu nedenle, etkinlik pazarına yönelik çalışmalarda yenilik, etkinliğe özgü faaliyet sayılarının arttırılması faydalı olabilecektir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Mersin International Music Festival 2013 Participants' demographics and participant motivations was examined. The data was analysed by using multivariate statistical techniques. Findings of the data gathered from 421 participants indicate that more than half of them are female and mostly single. Also it was found that novelty, socialization, escape and family are the motivation factors of Mersin International Music Festival Participants. So far, the most important motivational dimension is specified as novelty. Hence, it could be useful increasing the number of novelty, appropriate activities oriented event market studies.